Appelsin- og mangosalat

Appelsin- og mangosalat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Appelsin egner seg godt i salat. Denne vitaminbombens syrlighet smaker ypperlig sammen med den søte mangoen. Salaten kan serveres som en egen rett, eller som tilbehør til for eksempel kjøtt eller kylling.

Fremgangsmåte

Skjær skallet av appelsinene og del dem opp i biter. Del mangoen i terninger og cherrytomater i båter. Riv hjertesalaten i biter. Kutt rødløk og paprika i små terninger. Finhakk chili og koriander.
Bland alle ingrediensene godt sammen og server salaten.

Tips:

Appelsinen er en god kilde til C-vitamin og folat (B6). Spiser du en appelsin, har du nesten dekket dagsbehovet for C-vitamin. Toppsesongen for appelsiner er fra desember til påsketider, men nå får vi kjøpt søte og gode appelsiner hele året.