Ingredienser
Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.
Fremgangsmåte
- Ostefat:
-
Lag et enkelt ostebord med tre-fire ulike oster, syltetøy, friske bær og frukt skåret i båter. Topp det hele med et godt utvalg kjeks og nøtter. Anbefaler kombinasjonen Brie, Jarlsberg skåret i staver og Castello Blå. Et enkelt, men smakfullt tilbehør er valnøtter vendt i honning til å toppe osten med ved servering.
- Spekemat:
-
Spekemat hører den norske sommeren til. Bland norsk fenalår med et hav av spekepølser, kokt skinke, saltpølser, morrpølse og ikke minst en skikkelig god potetsalat.
- Spansk omelett:
-
Matsvinnredderen metter mange, er god på smak og enkel å lage. Server den gjerne med norske cherrytomater og godt brød.
-
Oppskrift på spansk omelett.
- Kabaret:
-
Kjøp en ferdig rekecabaret fra Fiskemannen. Finn frem et sommerlig fat og snu kabareten opp ned. Pynt med urter, for eksempel timian som brukt her og server.
-
Kabaret er tradisjonelt noe av det norskeste en kan ha på koldtbord og smaker godt i varmen, det samme gjelder rekesalat og ikke minst karbonader med blankstekt gul løk, godt brød og salt smør.
- Kyllingklubber:
-
Kyllingklubber er god mat som er enkel å grille og fint å dele, det samme er tilbehør som syltet rødløk, en god, grønn salat og gode pølser med spennende toppinger.
-
Oppskrift på grillede kyllinglår med Chimichurri.