Koldtbord

Koldtbord

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.

Fremgangsmåte

Ostefat:
Lag et enkelt ostebord med tre-fire ulike oster, syltetøy, friske bær og frukt skåret i båter. Topp det hele med et godt utvalg kjeks og nøtter. Anbefaler kombinasjonen Brie, Jarlsberg skåret i staver og Castello Blå. Et enkelt, men smakfullt tilbehør er valnøtter vendt i honning til å toppe osten med ved servering.
Spekemat:
Spekemat hører den norske sommeren til. Bland norsk fenalår med et hav av spekepølser, kokt skinke, saltpølser, morrpølse og ikke minst en skikkelig god potetsalat.
Spansk omelett:
Matsvinnredderen metter mange, er god på smak og enkel å lage. Server den gjerne med norske cherrytomater og godt brød.
Oppskrift på spansk omelett.
Kabaret:
Kjøp en ferdig rekecabaret fra Fiskemannen. Finn frem et sommerlig fat og snu kabareten opp ned. Pynt med urter, for eksempel timian som brukt her og server.
Kabaret er tradisjonelt noe av det norskeste en kan ha på koldtbord og smaker godt i varmen, det samme gjelder rekesalat og ikke minst karbonader med blankstekt gul løk, godt brød og salt smør.
Kyllingklubber:
Kyllingklubber er god mat som er enkel å grille og fint å dele, det samme er tilbehør som syltet rødløk, en god, grønn salat og gode pølser med spennende toppinger.