Sommerkoteletter med bakt potet

Sommerkoteletter med bakt potet

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sommerkoteletter hører sommeren til. Her serveres de med bakt potet med ostesaus, og en smakfull salat med jordbær og ruccola.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Bruk en gaffel og stikk flere små hull i potetene. Gni potetene inn med litt olje og krydre lett med salt og pepper. Legg potetene i en ildfast form, eller på en rist (med et brett eller lignende under). Bak potetene midt i ovnen i 1–1½ time, avhengig av størrelsen på potetene.
Rens og del jordbærene. Bland jordbærene med ruccolasalat, tilsett en liten klunk med olivenolje og noen dråper balsamicoeddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Kok opp melken eller fløten i en liten kasserolle. Ta kasserollen bort fra varmen og visp inn baconost. Smak sausen til med litt kvernet pepper og ha til slutt i hakket gressløk.
Grill kotelettene på begge sider over høy varme til de har fått fin farge og kjøttet er gjennomstekt. Kotelettene kan eventuelt stekes i en grillpanne eller stekepanne.
Server kotelettene med jordbær- og ruccolasalat, med bakt potet og ostesaus til.