Bruk appelsin i maten!

joker.no
Den oransje friskusen egner seg ikke bare på skitur eller fruktfatet, den kan også serveres til middag og brukes i dessert og kaker.

Appelsinen er en god kilde til C-vitamin og folat (B6), spis en appelsin og du har nesten dekket dagsbehovet for C-vitamin. Ikke bare smaker appelsinen godt, men den lukter godt.

Toppsesongen er fra desember til påsketider, men nå får vi kjøpt søte og gode appelsiner hele året.

Appelsiner produseres over store deler av verden, og vi har import fra mange land til forskjellige tider av året. Frukten importeres fra blant annet Spania, Egypt, Sør-Afrika og Chile.

Prøv deg frem med appelsin i matlagingen, for med sin syre og sødme er den en fantastisk smaksetter. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke den på litt andre områder enn du kanskje pleier. 

Oppbevaring
Oppbevares i kjøleskap ved 2-4ºC. Appelsiner kan legges rett på fruktfatet, og holder seg godt.

Vil du ta med deg appelsinen ut i skiløypa på en ny måte kan du prøve deg på en appelsingløgg.

Relatert innhold