Formkake med appelsin
Denne kaken er populært kalt «blender cake», da du kjører alle ingrediensene i en blender. Her bruker vi en hel appelsin i kaken, noe som gjør den ekstra saftig og frisk og gir en nydelig farge.
40-60 min
Enkel
Tips!
Pynt gjerne kaken med melisdryss og revet appelsinskall.
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 175 grader.
- 2Vask og tørk appelsinen. Del den i fire og fjern eventuelle steiner og stilkfeste.
- 3Kjør egg, olje og appelsin i en blender. Tilsett mel, sukker, sitronsaft og bakepulver og kjør raskt til du får en glatt røre. Ikke miks for lenge.
- 4Hell røren i en smurt brødform (eller du kan kle formen med bakepapir). Bak kaken i 45–50 minutter på midterste rille. Bruker du en flatere form vil kaken trenger mindre tid i ovnen.
- 5La kaken avkjøle seg i ca. 10 minutter før servering.
- 1