Formkake med appelsin

Denne kaken er populært kalt «blender cake», da du kjører alle ingrediensene i en blender. Her bruker vi en hel appelsin i kaken, noe som gjør den ekstra saftig og frisk og gir en nydelig farge.

40-60 min
Enkel
Formkake med appelsin
Tips!

Pynt gjerne kaken med melisdryss og revet appelsinskall.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 175 grader.
    2. 2
      Vask og tørk appelsinen. Del den i fire og fjern eventuelle steiner og stilkfeste.
    3. 3
      Kjør egg, olje og appelsin i en blender. Tilsett mel, sukker, sitronsaft og bakepulver og kjør raskt til du får en glatt røre. Ikke miks for lenge.
    4. 4
      Hell røren i en smurt brødform (eller du kan kle formen med bakepapir). Bak kaken i 45–50 minutter på midterste rille. Bruker du en flatere form vil kaken trenger mindre tid i ovnen.
    5. 5
      La kaken avkjøle seg i ca. 10 minutter før servering.