Sjokoladekake med smak av appelsin

Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!

60+ min
Enkel
Sjokoladekake med smak av appelsin
Tips!

Kan pyntes med for eksempel smeltet/revet sjokolade, glasur, eller revet appelsin.

Slik gjør du

    1. 1
      Smør en avlang form, cirka 1 1/2 liter.
    2. 2
      Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt.
    3. 3
      Tilsett 3 egg, ett om gangen, under omrøring.
    4. 4
      Bland inn mel og bakepulver, forsiktig inn i røren, vekselvis med appelsin-juice.
    5. 5
      Grovhakk mørk sjokolade, og rør den inn.
    6. 6
      Fyll røre i den avlange formen, og stek den på nederste rille i 50-60 minutter på 175 °C.
    7. 7
      Avkjøl kaken, før den tas ut av formen.
    8. 8
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.