Sjokoladekake med smak av appelsin
Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!
60+ min
Enkel
Tips!
Kan pyntes med for eksempel smeltet/revet sjokolade, glasur, eller revet appelsin.
Slik gjør du
- 1Smør en avlang form, cirka 1 1/2 liter.
- 2Rør smør, sukker og vaniljesukker hvitt.
- 3Tilsett 3 egg, ett om gangen, under omrøring.
- 4Bland inn mel og bakepulver, forsiktig inn i røren, vekselvis med appelsin-juice.
- 5Grovhakk mørk sjokolade, og rør den inn.
- 6Fyll røre i den avlange formen, og stek den på nederste rille i 50-60 minutter på 175 °C.
- 7Avkjøl kaken, før den tas ut av formen.
- 8Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.
- 1