Ovnsbakte koteletter med appelsin- og honningsaus

Koteletter bakt i ovn med løk og paprika i en frisk appelsinsaus gir en smak av sommer. Server med potetsalat til, og måltidet er komplett.

60+ min
Middels
Ovnsbakte koteletter med appelsin- og honningsaus

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. 2
      Kutt rødløk og paprika i tynne strimler, og finhakk hvitløk. Bland hvitløken med honning og saften av appelsiner.
    3. 3
      Smelt margarin i en gryte. Rør inn hvetemel og paprikapulver. Tilsett rødløk, paprika og blandingen med hvitløk, honning og appelsinsaft. La det koke under lokk i 10 minutter. Smak til med salt.
    4. 4
      Legg de rå nakkekotelettene i en ildfast form. Fordel appelsinsausen over kotelettene og dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Stek kotelettene i ovnen i ca. 45 minutter.
    5. 5
      Servere nakkekotelettene med potetsalat, hjertesalatblader og appelsin til.