Appelsinglasert svinefilet
Svin og appelsin er en herlig kombinasjon, her er det søtt og salt på en gang! Retten er både kjapp og enkel å lage, og kan med stort hell også spices opp med chili.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Vask appelsinen godt. Skallet finrives.
- 2Rens svinekjøttet for hinner og skjær i skiver.
- 3Wok et par minutter i litt olje til de får lys og fin farge. Sett til side med stekesaften i en bolle.
- 4Finstrimle ingefærrot og løk og la det frese i olje noen minutter til løken er mør og gylden.
- 5Rør inn saften av appelsinen sammen med peanøttsmør og honning.
- 6Smak til med soyasaus og chilipulver eller chili.
- 7Kok opp sausen mens du rører og tilsett kjøttet med saftene og halvparten av appelsinskallet.
- 8Bland godt og la alt bli ordentlig varmt før du serverer med ris.
- 9Resten av skallet brukes til å strø over maten, enten på tallerken eller over både wok og risbolle, gjerne også med litt vårløk for frisk farge og smak.
- 10Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.
- 1