Appelsinglasert svinefilet

Svin og appelsin er en herlig kombinasjon, her er det søtt og salt på en gang! Retten er både kjapp og enkel å lage, og kan med stort hell også spices opp med chili.

20-40 min
Enkel
Appelsinglasert svinefilet

Slik gjør du

    1. 1
      Vask appelsinen godt. Skallet finrives.
    2. 2
      Rens svinekjøttet for hinner og skjær i skiver.
    3. 3
      Wok et par minutter i litt olje til de får lys og fin farge. Sett til side med stekesaften i en bolle.
    4. 4
      Finstrimle ingefærrot og løk og la det frese i olje noen minutter til løken er mør og gylden.
    5. 5
      Rør inn saften av appelsinen sammen med peanøttsmør og honning.
    6. 6
      Smak til med soyasaus og chilipulver eller chili.
    7. 7
      Kok opp sausen mens du rører og tilsett kjøttet med saftene og halvparten av appelsinskallet.
    8. 8
      Bland godt og la alt bli ordentlig varmt før du serverer med ris.
    9. 9
      Resten av skallet brukes til å strø over maten, enten på tallerken eller over både wok og risbolle, gjerne også med litt vårløk for frisk farge og smak.
    10. 10
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.