Stekt skrei med appelsinsaus og potetmos

Ta skreimiddagen til et nytt nivå med denne oppskriften som består av pannestekt skrei med en frisk appelsinsaus, potetmos og en salat av appelsin og fennikel

60+ min
Middels
Stekt skrei med appelsinsaus og potetmos
Tips!

Fileter gjerne appelsinen ved bruk av en skarp kniv. Skjør først vekk skallet slik at det ikke er noe hvitt igjen, og skjær deretter ut båter mellom hinnene på appelsinen. Du kan også få kjøpt ferdig rotgrønnsakschips på utvalgte helsekostbutikker.

Slik gjør du

    1. 1
      Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter
    2. 2
      Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonstykker
    3. 3
      Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv
    4. 4
      Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca 4 minutter
    5. 5
      Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca 4 minutter
    6. 6
      Ta skreien ut av stekepannen, legg til side og hold den varm
  1. Appelsinsaus

    1. 1
      Press saften av appelsinen og ha den i stekepannen som skreien ble stekt i
    2. 2
      Kok appelsinsaft til mengden er halvert
    3. 3
      Sil over i en liten kasserolle og rør inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt
    4. 4
      Varm opp sausen forsiktig før servering, den skal ikke kokes
  2. Potetmos

    1. 1
      Skrell poteter, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca 15 minutter
    2. 2
      Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel
    3. 3
      Tilsett smør og matfløte, og mos til ønsket konsistens
    4. 4
      Smak til med salt og pepper
  3. Salat

    1. 1
      Skrell appelsin og del i båter
    2. 2
      Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har
    3. 3
      Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i olivenolje og smak til med salt og pepper
  4. Rotgrønnsakschips

    1. 1
      Vask og skjær gulrot og rødbeter i papirtynne skiver, og legg i en bolle med iskaldt vann. Bruk gjerne en mandolin hvis du har
    2. 2
      Ha solsikkeolje i en kasserolle og varm opp til ca 180 grader. Bruk en spisepinne av tre for å sjekke om det er varmt nok, det skal boble rundt spissen
    3. 3
      Tørk godt av grønnsakene med et tørkepapir og friter i kasserollen i puljer til de er sprø og gylne. Pass på steketiden, særlig på rødbetene
    4. 4
      Bruk en hullsleiv og løft dem over på et tørkepapir så fettet får renne av seg
    5. 5
      Krydre med salt og pepper
    6. 6
      Server skreien med appelsinsaus, potetmos og salat. Ha rotgrønnsakschips på toppen.