Stekt skrei med appelsinsaus og potetmos
Ta skreimiddagen til et nytt nivå med denne oppskriften som består av pannestekt skrei med en frisk appelsinsaus, potetmos og en salat av appelsin og fennikel
60+ min
Middels
Tips!
Fileter gjerne appelsinen ved bruk av en skarp kniv. Skjør først vekk skallet slik at det ikke er noe hvitt igjen, og skjær deretter ut båter mellom hinnene på appelsinen. Du kan også få kjøpt ferdig rotgrønnsakschips på utvalgte helsekostbutikker.
Slik gjør du
- 1Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter
- 2Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonstykker
- 3Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv
- 4Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca 4 minutter
- 5Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca 4 minutter
- 6Ta skreien ut av stekepannen, legg til side og hold den varm
- 1
Appelsinsaus
- 1Press saften av appelsinen og ha den i stekepannen som skreien ble stekt i
- 2Kok appelsinsaft til mengden er halvert
- 3Sil over i en liten kasserolle og rør inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt
- 4Varm opp sausen forsiktig før servering, den skal ikke kokes
- 1
Potetmos
- 1Skrell poteter, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca 15 minutter
- 2Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel
- 3Tilsett smør og matfløte, og mos til ønsket konsistens
- 4Smak til med salt og pepper
- 1
Salat
- 1Skrell appelsin og del i båter
- 2Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har
- 3Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i olivenolje og smak til med salt og pepper
- 1
Rotgrønnsakschips
- 1Vask og skjær gulrot og rødbeter i papirtynne skiver, og legg i en bolle med iskaldt vann. Bruk gjerne en mandolin hvis du har
- 2Ha solsikkeolje i en kasserolle og varm opp til ca 180 grader. Bruk en spisepinne av tre for å sjekke om det er varmt nok, det skal boble rundt spissen
- 3Tørk godt av grønnsakene med et tørkepapir og friter i kasserollen i puljer til de er sprø og gylne. Pass på steketiden, særlig på rødbetene
- 4Bruk en hullsleiv og løft dem over på et tørkepapir så fettet får renne av seg
- 5Krydre med salt og pepper
- 6Server skreien med appelsinsaus, potetmos og salat. Ha rotgrønnsakschips på toppen.
- 1