Ostekake med appelsincurd
Dette er en saftig ostekake, toppet med herlig appelsincurd. Server kaken i porsjonsglass eller som en hel kake. Curden kan også brukes på sjokolademousse.
60+ min
Enkel
Tips!
Server med smuldret kjeks, ristede mandler, appelsincourd og revet appelsinskall.
Slik gjør du
- 1Varm opp appelsinsaften. Ha i gelépulver og rør om til det er helt oppløst. Avkjøl mens ostekremen lages.
- 2Ha kremosten i en bolle og sikt inn melis og vaniljesukker. Pisk sammen til en jevn masse.
- 3Pisk kremfløten til stiv krem og vend inn i ostemassen.
- 4Tilsett den avkjølte appelsin-geléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
- 5Fordel ostemassen i porsjonsglass eller kakeform og sett kaldt i minimum 2 timer.
- 6Knus kjeksen. Smelt smør og rør inn i kjekssmulene. Sett til side.
- 7Rist mandelflak i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge og du kjenner aromaen av varme mandler. Avkjøl på tallerken eller kjøkkenpapir.
- 8Sett glassene med ostemasse ut i romtemperatur 15 minutter før servering.
- 1
Appelsincurd
- 1Vask appelsinene godt. Riv skallet og press ut saften.
- 2Ha appelsinsaft og -skall i en kasserolle. La det småkoke til væsken er redusert til ca. 1/3. Rør inn limesaften.
- 3Hell den konsentrerte væsken over i en bolle/skål som tåler varme og rør inn smør, sukker og sammenvispede egg.
- 4Sett bollen over et vannbad (uten at bollen kommer i kontakt med det varme vannet) og rør kontinuerlig til kremen får en fin og tykk konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Kremen tykner enda mer når den avkjøles. Får du problemer med å tykne kremen kan du tykne den med Maizena.
- 5Avkjølt appelsincurd helles på ostekakene i glass eller på kaken rett før servering.
- 6Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mars.
- 1