Appelsinkake

Dynking med appelsinsaft gjør denne kaken supersaftig, og gir en frisk smak av appelsin.

60+ min
Enkel
Appelsinkake

Slik gjør du

    1. 1
      Sett ovnen på 180 °C.
    2. 2
      Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.
    3. 3
      Sikt sammen mel, vaniljesukker, kanel og bakepulver og vend inn i røren.
    4. 4
      Riv appelsinskall og gulrot, press juice og vend det hele inn i deigen til slutt.
    5. 5
      Hell deigen i en rund form, 22-24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne eller gaffel mot slutten av steketiden.
    6. 6
      Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften av 1 appelsin og dynk kaken. La den avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.
    7. 7
      Pisk romtemperert smør og melis til smøret er hvitt og luftig. Tilsett appelsinjuice, kremost og vaniljesukker før du pisker ostekremen jevn.