Appelsinkake
Dynking med appelsinsaft gjør denne kaken supersaftig, og gir en frisk smak av appelsin.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 180 °C.
- 2Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør det inn i eggedosisen.
- 3Sikt sammen mel, vaniljesukker, kanel og bakepulver og vend inn i røren.
- 4Riv appelsinskall og gulrot, press juice og vend det hele inn i deigen til slutt.
- 5Hell deigen i en rund form, 22-24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne eller gaffel mot slutten av steketiden.
- 6Stikk hull i den nystekte kaken med en gaffel. Press saften av 1 appelsin og dynk kaken. La den avkjøles i formen i 30 minutter, slik at saften trekker godt inn i kaken.
- 7Pisk romtemperert smør og melis til smøret er hvitt og luftig. Tilsett appelsinjuice, kremost og vaniljesukker før du pisker ostekremen jevn.
- 1