Kanelboller med appelsin

Ta kanelbollene til et nytt nivå med appelsinskall i deigen – det gir bollene en frisk og god smak som passer perfekt med kanel og deilig kremost-topping.

60+ min
Enkel
Kanelboller med appelsin
Tips!

Oppskriften gir ca. 24 deilige snurrer.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok opp melk, smør og melis i en kjele. Tilsett vannet og avkjøl til fingertemperatur.
    2. 2
      Rør inn gjæren og pisk inn egget.
    3. 3
      Bland mel, salt og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken.
    4. 4
      Rør lett sammen med en slikkepott og elt deigen i en kjøkkenmaskin i minst 15 minutter.
    5. 5
      Sett deigen til heving med plastfolie over bollen på lunt sted i ca. én time.
    6. 6
      Sett ovnen på 200 grader varmluft.
    7. 7
      Bland sammen romtemperert smør, sukker, kanel og finrevet appelsinskall.
    8. 8
      Del deigen i to og kjevle ut to rektangler. Bre smør-blandingen utover de to leivene.
    9. 9
      Begynn på langsiden og rull sammen. Del rullene i stykker på ca. 5 cm.
    10. 10
      Legg bollene på et smurt bakebrett eller bakepapir og la dem etterheve i ca. en halv time.
    11. 11
      Stek på midterste rille i ovnen i ca. 10-15 minutter til de er gylne og fine.
    12. 12
      Pisk kremost, melis og appelsinjuice lett sammen, og smør på bollene. Topp med revet appelsinskall før servering.