Vegetarmat i vinden

Vegetarmat er i vinden om dagen, og stadig flere nordmenn kutter ut kjøtt til fordel for et grønnere kosthold. Hvorfor ikke begynne med å innføre en kjøttfri dag i uken?

En middag krever ikke kjøtt for å være god! Sleng deg på den grønne bølgen og innfør en kjøttfri dag i uken. Vi i Joker har gode alternativer til deg som ønsker å spise mindre kjøtt.

Du kan lage mange smakfulle alternativer og det er kun fantasien som setter begrensninger. Du kan for eksempel fornye klassikeren taco, ved å erstatte kjøtt med bønner eller bytte ut skinke med ruccola på pizzaen. Be venner og familie på middag og server løk- og potetgrateng.

Det kommer stadig nye vegetarprodukter til butikkene som er plantebaserte produkter som er et fullverdig alternativ til kjøtt. Det blir altså enklere å spise vegetarisk! Forhør deg med din lokale kjøpmann om dette er noe som tas inn til nettopp din butikk.

Relatert innhold

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Hvorfor ikke lage vegetar karbonader av masse gode grønnsaker? Server dem i hamburgerbrød med herlig rotmos til. Sunt, enkelt og godt.

Omelett med sennep og asparges

Har du lyst på en liten luksusrett som kan lages ferdig på få minutter? Da bør du prøve denne vegetar omeletten fylt med frisk asparges! Bittelitt sennep setter en ekstra spiss på det hele.

Grønnsakpizza

Hjemmelaget pizza er noe alle liker, og med masse gode grønnsaker blir det en sunn og velsmakende vegetar rett til middag eller til helgekosen!

Vegetargryte med grønn curry

Ta deg en svipptur innom det asiatiske kjøkken med denne smaksrike karriretten.

Grønnsakrisotto

Risotto kan lages i mange varianter. Prøv denne smakfulle vegetar risottoen med grønnsaker, chili og hvitløk.

Høstsuppe med rotgrønnsaker

Server en varmende vegetar suppe med høstens grøde. Suppen kan lages på forhånd for så å varmes opp igjen.

Gulrotsuppe med sjalottløk og appelsin

Kjempegod solgul vegetar suppe med gulrøtter, sjalottløk og appelsiner som smaker friskt og deilig.

Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er en populær suppe som serveres på restauranter i hele verden. Bruker du grønnsaksbuljong så har du en enkel og god vegetar rett.

Stekt ris med ananas

Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag. I risen har man rett og slett det man skulle ha for hånden. I denne vegetar varianten har vi brokkoli, aspargesbønner, rødløk og cashewnøtter.

Gazpacho- spansk grønnsakssuppe

Gazpacho – vegetar suppe fra Sør-Spania var tidligere fattigmannskost. I dag spises den overalt i Spania og de ulike områdene har laget sine egne varianter med ulikt innhold. Suppen skal spises kald og spises ofte som lunsj. Superrask og sunn. Bruk den som forrett eller server til middag med godt brød til.