Vegetarlasagne
En deilig vegetarlasagne som metter godt! Spice den gjerne opp med dine favorittkrydder. Og hvis du vil, tilsett gjerne litt parmesan i bechamelsausen!
40-60 min
Middels
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 200 ℃.
- 2Hakk løk, stangselleri, rødløk og hvitløk. Brunes i smør i en stekepanne.
- 3Skrell og rasp gulrøtter, tilsett i stekepannen la surre til alt er blankt og fint.
- 4Tilsett bønner, hakkede tomater, tomatpuré og krydder og la det koke i ca. 7-8 minutter.
- 5Saus: Lag bechamel ved å smelte smør i en kjele. Tilsett hvetemel og spe på med melk til du får en passe tykk saus. Tilsett hvit pepper, litt salt og til slutt osten i bechamelsausen. Rør godt og trekk av varmen.
- 6Smør en ildfast form i medium størrelse. Begynn med pastaplater og legg bechamel, tomatsaus og plater lagvis. Avslutt med pastaplater og topp med revet mozzarella.
- 7Stek lasagnen i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- 8Serveres med en frisk salat. Bon apetitt.
- 9Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i september.
- 1