Nasi Goreng (stekt ris)

Nasi Goreng betyr «stekt ris» på indonesisk, og er en kjempegod gryte å lage hvis du vil ha en «grønn dag». Den stekte hodekålen og peanøttene setter preg på gryteretten, og den er kjempegod med godt brød til.

20-40 min
Enkel
Nasi Goreng (stekt ris)

Slik gjør du

    1. 1
      Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.
    2. 2
      Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.
    3. 3
      Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.
    4. 4
      Bland grønnsaker og den kokte varme risen.
    5. 5
      Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.