Løkpai
En god løkpai med parmesan. Perfekt som vegetarisk alternativ på koldtbordet, eller som en lett lunsj eller middag.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Varm opp ovnen til 190 ℃.
- 2Mørdeig: Smuldre smøret sammen med melet, tilsett litt og litt vann og kna det sammen til en glatt deig. Pakk inn i plastfolie og la hvile i kjøleskap i minst en halv time.
- 3Kjevle ut deigen på en lett melet overflate og legg den over i en 23 cm stor paiform. Legg bakepapir over og fyll på med tørre erter. Paideigen fortekes i ovnen i 15 minutter.
- 4Varm smør og olje i en stor stekepanne på lav varme.
- 5Del løken i to, skjær i tynne skiver og ha i stekepannen. Sett på lokk og la løken putre forsiktig i ca. 30 minutter til den blir myk, men ikke brunet.
- 6Pisk egg og fløte sammen i en bolle. Tilsett osten og litt salt og pepper. Rør inn den myke løken, og hell blanding over paibunnen.
- 7Stek paien i 25-30 minutter til den er gyllen.
- 8Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i september.
- 1