Gazpacho

En spennende suppe med frisk smak av agurk og avokado. Deilig kremet og med et hint av lime. Perfekt som en lett lunsj.

60+ min
Middels
Gazpacho
Tips!

Ringle over litt chiliolje til slutt for å gi suppen et lite kick.

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær agurk og løk i biter. Ha agurk og løk over i en stor kjele sammen med litt olivenolje og salt, og la det putre i ca. 10 minutter eller til blandingen er myk. Spre løk- og agurkblandingen utover en bakeplate eller et stort fat og avkjøl i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
    2. 2
      Del avokadoene i to, ta ut stenen. Ha løk- og agurkblandingen og kjøttet fra 2 og ½ avokado i en blender sammen med 1 ½ ts salt. Dekk gjenværende halve avokado tett med plastfolie for å forhindre at den blir brun. Tilsett kaldt vann, et hvitløksfedd, limejuice, gresk yoghurt og sort pepper i blenderen og kjør til blandingen blir helt glatt.
    3. 3
      Hell blandingen over i en bolle, dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2 timer.
    4. 4
      Skjær den resterende halve avokadoen i skiver. Fordel gazpachoen i 4 suppeskåler, og topp med avokadoskiver og krutonger.
    5. 5
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i november.