Burgere til hverdags og fest

En skikkelig saftig og smakfull burger er utrolig godt, og vi har her funnet frem til både sunne og raske burgere, og utskeielsesburgere med luksuspreg.

De fleste ser kanskje på burgeren som et helgemåltid som bringer med seg noen ekstra kalorier, men som med mye digg mat er det ofte tilbehøret som er tungen på kalorivektskålen og ikke retten i seg selv.

Bytter du ut pommes frites med en deilig salat og baker grove burgerbrød eller bruker grove brødskiver er du langt på vei til en mye sunnere variant.

Bli en Burgermester på 1-2-3 - her er våre beste tips for å lage skikkelig gode burgere:
1. Steke – Du bør steke burgerne på høy varme i ca to minutter på hver side (3 minutter hvis du ønsker burgeren godt stekt). Snu burgeren ved hjelp av en stekespade, ikke en stekepinsett, da går ikke burgeren i stykker og kjøttsaften holder seg på plass. Ønsker du ost på burgeren, legg en skive deilig cheddar på burgeren den siste delen av steketiden, da smelter osten ned i burgeren.
2. Hvile – Når burgeren er ferdig stekt bør du ta den ut av pannen og la den hvile ca ett minutt. Dette gir burgeren tid til å absorbere til seg fuktighet igjen, det gjør den saftigere og mer smakfull.
3. Burgerbrød – Del brødet i to og stek siden som skal ligge mot burgeren og alt tilbehøret i en tørr stekepanne for å karamelisere brødet (gjør dette mens burgeren hviler). Dette forhindrer at dressing og fuktighet trenger inn i brødet.

Prøv å servere burgere sammen med coleslaw, tomatsalat eller hvitløksdressing for en litt annen smaksopplevelse. 

Vi har funnet frem oppskrifter for deg som vil ha en rask og sunn burgermiddag midt i uka, men vi gir deg også tips til burgere som virkelig sier fest. Burgermiddagen kan nemlig bli til et skikkelig gourmetmåltid med enkle grep. Det er med andre ord bare å invitere inn venner og familie. 

Relatert innhold

Cheezy Fiskeburger

Prøv denne smaksbomben av en fiskeburger. Sprø bacon, smeltet ost på smaksrik fiskeburger, duften av frisk timian, krispy salat og den salige lille ekstra gleden av deilig hvitløkssmør!

Burger med cheddar og bacon

Tryll frem en skikkelig saftig og smakfull burger toppet med deilig cheddar og sprøstekt bacon. Fylt med hjemmelaget guacamole blir denne burgeren lett til sommerens favoritt.

Fiskeburger med salsa verde

Her får du oppskriften på en saftig fiskeburger med salat, hjemmelaget kremet dressing og salsa verde.

Burger på grillen

En skikkelig saftig og smakfull hamburger er utrolig godt. Burgere kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med forskjellig topping og tilbehør, og finn frem til din favoritt!

Fiskeburger med finrevet gulrot og hvitløksdressing

Fiskeburger smaker perfekt på travle hverdager. Med knasende grønnsaker, pommes frites og deilig dressing blir dette garantert en favoritt.

Burger med avokado og hjemmelaget burgerdressing

Nygrillet burger er kjapt og godt. Med hjemmelaget burgerdressing og deilige biter med avokado blir den ekstra smakfull.

Fiskeburger med hjemmelaget rømmedressing

Prøv fiskeburger på grillen. Her har vi toppet den med frisk rømmedressing med sweet chilisaus og lime.