Hjemmelaget ketchup

Dette blir en sommerfavoritt som du kan putte på alt: burger, pølser, koteletter og grillede grønnsaker.

40-60 min
Enkel
Hjemmelaget ketchup
Tips!

Oppskrift til ca.1,5 liter tomatketchup

Slik gjør du

    1. 1
      Ha tomater, tomatpuré, vann, løk eller sjalottløk og hvitløk i en kjele og kok opp.
    2. 2
      Tilsett deretter brunt og hvitt sukker, eplecidereddik, olivenolje, salt og pepper
    3. 3
      Skru ned varmen og la sausen småputre i 30 minutter
    4. 4
      Bruk stavmikser eller blender til å få ketchupen helt glatt. Sil hvis du ønsker det.
    5. 5
      Smak til med mer salt, spisskummen, sukker og eplecidereddik til smaken du ønsker.
    6. 6
      Hell over i tette glass eller flasker.
    7. 7
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i mai.