Tips til god mat og drikke i påsken

Endelig er påsken her! Det betyr tid med familie og venner og kanskje litt ekstra tid på kjøkkenet.

Det trenger ikke være komplisert å lage god mat. I dette heftet har vi funnet frem oppskrifter som sikrer matgleden hele påsken. Her finner du alt fra tradisjonelle retter med lam til spennende middager med unike smakskombinasjoner, samt retter du kan ta med deg på tur.

Sjekk ut vårt Påskeheftet med smakfulle oppskrifter her

Nyt middagen utendørs
Kanskje har du lyst til å innta påskens måltider ute i det fri? Vi har funnet frem retter som egner seg godt for frakt i sekk og som likeså godt kan nytes under påskesolen ute på tur som ved en varm husvegg. 

Ikke la deg stresse
Frykter du lammelåret på påskeaften nesten like mye som ribba på julaften? Vi gir deg gode tips til hvordan du lykkes med påskelammet her. Men hvis du synes store kjøttstykker og lang steketid er stressende er det ingen grunn til å bruke tid på det. Hva med å lage en skikkelig burgerfest for de du bor med i påsken? Du finner inspirasjon her.

Ikke glem den søte avslutningen på påskemåltidet. Hva med en saftig gulrotkake, blåbærmuffins, eller hjemmebakte fiberrike påskeharer

GOD PÅSKE!

Relatert innhold

Lammestek med rotgrønnsaker

Lag ekte påskeglede rundt matbordet med saftig lammestek og rotgrønnsaker!

Shepherd’s pie

Denne britiske klassikeren vil falle i smak hos hele familien! Shepherd’s pie er perfekt å lage om du sitter igjen med rester fra lammemiddagen.

Tagliatelle med scampi

Pasta smaker herlig med scampi til! Marinering tar scampien til nye høyder. Det beste er å la scampien ligge i marinaden i et døgn, men du kan også marinere dem samme dag som retten skal tilberedes.

Svinefiletmedaljonger i sjampinjongsaus

Dette er en smakfull rett med delikat svinekjøtt og kremet sjampinjongsaus.

Lammegryte i fransk stil med erter, løk, squash, gulrøtter og potetmos

Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.

Lammeskiver med fetaost og oliven

En liten smak av Hellas mens vi venter på igjen å reise til vår feriefavoritt. Retten lages mens den står i ovnen og koser seg, så det eneste du trenger å gjøre er å pynte bordet.

Klassisk lammelår

Påskens kulinariske høydepunkt er lammelåret. Det gjør seg selv i ovnen mens du er på skitur eller sitter i solveggen. Og når du kommer tilbake fra tur er lammet og grønnsakene klare til å bli servert.

Okse-curry med korianderris

Få fart på smaksløkene med en «hot» og varmende currygryte! Denne indisk-inspirerte retten er ikke bare god, men også enkel å tilberede.

Skogsgryte

Server en deilig og varmende gryte med sopp og fløte på en kald vinterdag.

Svinefilet med baconsurrede grønnsaker og balsamicosmør

Baconsurrede grønnsaker og balsamicosmør løfter svinefileten til nye smakshøyder i denne deilige retten! Perfekt til påskefeiringen.

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat

Den røkte og salte smaken på sommerkoteletter passer ypperlig med smaken av den syrlige friskheten til hjertesalaten. Hjertesalat egner seg veldig godt på grillen.

Appelsinkake med kandisert appelsin

Med hjemmelaget bakst er påskekosen sikret! Her får du oppskrift på en saftig appelsinkake – perfekt til påske.

Sjokoladekake med smak av appelsin

Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!

Sitrongélekake

Påskekosen når nye høyder med denne deilige ostekaken toppet med frisk sitronkrem.

Varm sjokolade med appelsin

Appelsin og sjokolade er en perfekt kombinasjon. Men har du prøvd varm sjokolade med appelsin? Topp den med krem og revet appelsinskall, og du har en varmende favoritt! Oppskriften rekker til 2 store kopper eller 4 små.

Appelsingløgg

En varmende gløgg med appelsinsaft gjør susen i vinterkulden! Revet ingefær gir den et lite sting, samtidig som du får en god sødme av appelsinen og honningen.