Endelig er påsken her! Det betyr tid med familie og venner og kanskje litt ekstra tid på kjøkkenet.
Det trenger ikke være komplisert å lage god mat. I dette heftet har vi funnet frem oppskrifter som sikrer matgleden hele påsken. Her finner du alt fra tradisjonelle retter med lam til spennende middager med unike smakskombinasjoner, samt retter du kan ta med deg på tur.
Nyt middagen utendørs Kanskje har du lyst til å innta påskens måltider ute i det fri? Vi har funnet frem retter som egner seg godt for frakt i sekk og som likeså godt kan nytes under påskesolen ute på tur som ved en varm husvegg.
Ikke la deg stresse Frykter du lammelåret på påskeaften nesten like mye som ribba på julaften? Vi gir deg gode tips til hvordan du lykkes med påskelammet her. Men hvis du synes store kjøttstykker og lang steketid er stressende er det ingen grunn til å bruke tid på det. Hva med å lage en skikkelig burgerfest for de du bor med i påsken? Du finner inspirasjon her.
Pasta smaker herlig med scampi til! Marinering tar scampien til nye høyder. Det beste er å la scampien ligge i marinaden i et døgn, men du kan også marinere dem samme dag som retten skal tilberedes.
Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.
En liten smak av Hellas mens vi venter på igjen å reise til vår feriefavoritt. Retten lages mens den står i ovnen og koser seg, så det eneste du trenger å gjøre er å pynte bordet.
Påskens kulinariske høydepunkt er lammelåret. Det gjør seg selv i ovnen mens du er på skitur eller sitter i solveggen. Og når du kommer tilbake fra tur er lammet og grønnsakene klare til å bli servert.
Den røkte og salte smaken på sommerkoteletter passer ypperlig med smaken av den syrlige friskheten til hjertesalaten. Hjertesalat egner seg veldig godt på grillen.
Smaken av sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre, noe denne delikate kaken bekrefter. Kaken er enkel å lage, og holder seg saftig og deilig i dagevis. En favoritt!
Appelsin og sjokolade er en perfekt kombinasjon. Men har du prøvd varm sjokolade med appelsin? Topp den med krem og revet appelsinskall, og du har en varmende favoritt! Oppskriften rekker til 2 store kopper eller 4 små.
En varmende gløgg med appelsinsaft gjør susen i vinterkulden! Revet ingefær gir den et lite sting, samtidig som du får en god sødme av appelsinen og honningen.