Sitrongélekake
Påskekosen når nye høyder med denne deilige ostekaken toppet med frisk sitronkrem.
60+ min
Enkel
Tips!
Tilsett gul konditorfarge for ekstra fin påskefarge.
Slik gjør du
- 1Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men reduser vannmengden til 3,5 dl. Når gelépulveret er løst opp, tilsetter du sukker, sitronsaft og revet sitronskall. Rør til sukkeret har løst seg opp og sett blandingen til nedkjølig (den skal bli kald, men ikke stivne).
- 2Kjør kjeksene og smøret sammen til en jevn blanding i en kjøkkenmaskin. Fordel blandingen i en springform (ca. 24 cm i diameter), og trykk det ned i bunnen og ca. ¾ opp på sidene.
- 3Visp kremosten og yoghurten sammen til en glatt røre. Tilsett geléblandingen under omrøring.
- 4Hell ostekremen over bunnen i formen, og sett den i kjøleskapet i ca. 4–5 timer, eller over natten.
- 5Visp kremfløte, melis og sitronskall til krem, og pynt kaken med kremen. Topp gjerne med litt revet sitronskall.
- 1