Okse-curry med korianderris

Få fart på smaksløkene med en «hot» og varmende currygryte! Denne indisk-inspirerte retten er ikke bare god, men også enkel å tilberede.

20-40 min
Enkel
Okse-curry med korianderris
Tips!

Lag hjemmelaget currypulver:
1 ss malt koriander, 1½ ts cumin, 1 ts gurkemeie,
½ ts sort pepper, ½ ts chillipulver, ½ ts malt ingefær

Slik gjør du

    1. 1
      Finhakk løk, chili og hvitløk. Kutt gulrot og stangselleri i jevne biter.
    2. 2
      Fres karbonadedeigen i olje i en jerngryte. Ha i løk, chilli, hvitløk og karripulver når kjøttet er omtrent halvstekt. Stek videre til kjøttet er gjennomstekt.
    3. 3
      Tilsett gulrot, stangselleri, tomatpuré og grønnsakbuljong. La gryten koke på middels varme til nesten all væsken er fordampet.
  1. Korianderris:

    1. 1
      Finhakk løken. Fres løk og malt koriander i en kjele til løken er gyllen. Ha i ris og rør godt. Kok risen etter anvisning på pakken. Vend finhakket koriander inn i risen rett før servering.
    2. 2
      Server gryteretten med korianderris og naturell yoghurt til.