Tagliatelle med scampi
Pasta smaker herlig med scampi til! Marinering tar scampien til nye høyder. Det beste er å la scampien ligge i marinaden i et døgn, men du kan også marinere dem samme dag som retten skal tilberedes.
60+ min
Enkel
Tips!
Har du god tid, er det best å marinere scampien i 24 timer. Bland frossen scampi med marinaden, dekk til med plastfolie og sett scampien i kjøleskap til neste dag.
Scampien kan også hurtigmarineres. Legg scampi i et tynt lag, dekk med marinaden, og la den stå i romtemperatur i 1 time (sett scampien i kjøleskapet dersom du ikke skal bruke den med en gang når 1 time har gått).
Slik gjør du
- 1Start med å lage marinade: Finhakk hvitløk og chili, og bland det med ketchup og olje. Mariner scampien (se marineringstips over). Når scampien er ferdig marinert, siler du fra marinaden og tar vare på den.
- 2Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
- 3Varm opp en stekepanne med Flytende Melange. Stek scampien i ca. 4 minutter, til den er rosa i fargen (pass på at scampien ikke blir overkokt, da blir den tørr). Ta scampien ut av stekepannen og sett den til side.
- 4Kok marinaden og hakkede tomater i stekepannen 5 minutter. Ha i scampien og la den bli gjennomvarm. Rør til slutt i tagliatelle.
- 5Bland sammen ingrediensene til sidesalaten.
- 6Server tagliatelle med scampi med sidesalaten til. Brød eller rundstykker med smør smaker også godt til.
- 1