Lammestek med rotgrønnsaker
Lag ekte påskeglede rundt matbordet med saftig lammestek og rotgrønnsaker!
60+ min
Middels
Tips!
Myntegelé passer godt til lammestek.
Slik gjør du
- 1Stek lammesteken etter anvisning på pakken. Pakk steken inn i aluminiumsfolie når den er ferdig stekt, og dekk til med et kjøkkenhåndkle slik at den holder seg varm.
- 2Skru opp ovnen til 220 °C. Skrell sjalottløken og del den i to. Skrell resten av grønnsakene og kutt dem i passelige biter. Bland grønnsakene med olivenolje, urter, salt og pepper.
- 3Fordel grønnsakene og hvitløk utover et stekebrett. Legg gjerne rødbetene for seg selv slik at de ikke farger av på de andre grønnsakene. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter, vend på grønnsakene underveis.
- 4Ha fløtepotetene i en ildfast form eller i porsjonsformer, og stek dem etter anvisning på pakken. Flytt rotgrønnsakene til nederste rille i ovnen, og la dem steke sammen med fløtepotetene i 20 minutter. Dekk grønnsakene med aluminiumsforlie dersom de er ferdig før fløtepotetene.
- 5Tilbered sausen etter anvisning på pakken. Bytt ut 1 dl av væsken med rødvin for en fyldigere smak. Tilsett gjerne stekesjyen fra steken.
- 6Server steken med rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus til.
- 7Lammestek med rotgrønnsaker er hovedrett i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkt laks med frisk eplesalat og Sjokolade-panna cotta med bringebærsaus er dessert.
- 1