Lammestek med rotgrønnsaker

Lag ekte påskeglede rundt matbordet med saftig lammestek og rotgrønnsaker!

60+ min
Middels
Lammestek med rotgrønnsaker
Tips!

Myntegelé passer godt til lammestek.

Slik gjør du

    1. 1
      Stek lammesteken etter anvisning på pakken. Pakk steken inn i aluminiumsfolie når den er ferdig stekt, og dekk til med et kjøkkenhåndkle slik at den holder seg varm.
    2. 2
      Skru opp ovnen til 220 °C. Skrell sjalottløken og del den i to. Skrell resten av grønnsakene og kutt dem i passelige biter. Bland grønnsakene med olivenolje, urter, salt og pepper.
    3. 3
      Fordel grønnsakene og hvitløk utover et stekebrett. Legg gjerne rødbetene for seg selv slik at de ikke farger av på de andre grønnsakene. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter, vend på grønnsakene underveis.
    4. 4
      Ha fløtepotetene i en ildfast form eller i porsjonsformer, og stek dem etter anvisning på pakken. Flytt rotgrønnsakene til nederste rille i ovnen, og la dem steke sammen med fløtepotetene i 20 minutter. Dekk grønnsakene med aluminiumsforlie dersom de er ferdig før fløtepotetene.
    5. 5
      Tilbered sausen etter anvisning på pakken. Bytt ut 1 dl av væsken med rødvin for en fyldigere smak. Tilsett gjerne stekesjyen fra steken.
    6. 6
      Server steken med rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus til.
    7. 7
      Lammestek med rotgrønnsaker er hovedrett i en 3-retters meny. Hvor forretten er Røkt laks med frisk eplesalat og Sjokolade-panna cotta med bringebærsaus er dessert.