Shepherd’s pie
Denne britiske klassikeren vil falle i smak hos hele familien! Shepherd’s pie er perfekt å lage om du sitter igjen med rester fra lammemiddagen.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Start med å lage potetmos: Skrell potetene og kok dem møre. Hell fra kokevannet og mos potetene. Bland inn smør og melk, tilsett pepper og smak til med salt. Rør inn eggeplommen til slutt.
- 2Skrell og finhakk løk og gulrot før du steker det i litt smør eller olje i en gryte. Når løken er blank, tilsettes lammekjøtt og hvitløk. La det frese litt og bland i tomatpuré.
- 3Ha i ertene og dryss over melet. Bland inn oksekraft og worchester-saus. Smak til med salt, pepper og urter. La det koke i ca. 5 minutter.
- 4Legg kjøttblandingen i bunnen av en passende ildfast form. Fordel potetmosen over, slik at alt kjøttet er dekket med potetmos.
- 5Sett formen i stekeovnen som er forvarmet til 200 °C, og stek i ca. 35 minutter til potetmosen er gyllen.
- 1