Tilbehør til grillmat

Tilbehør kan løfte grillmaten fra god til fantastisk ved å tilføre smak, tekstur og variasjon. Tilbehøret kan også hjelpe til med å balansere måltidet ernæringsmessig.

Tilbehør kan bidra til å forsterke smaken av hovedretten. For eksempel, en frisk salat eller en pikant saus kan utfylle smaken av grillet kjøtt eller fisk. Det kan også legge til forskjellige teksturer som gjør måltidet mer interessant. Sprø grønnsaker, kremete potetsalat eller saftige frukter kan gi en fin kontrast til grillmaten. Grillet kjøtt og fisk er ofte proteintunge, så det er viktig å inkludere grønnsaker og frukt, fullkorn og andre karbohydrater for å gjøre måltidet mer balansert og næringsrikt.

Populært tilbehør til grillmat kan være:
Salater:
Friske grønnsakssalater, potetsalater, eller kornbaserte salater som quinoa eller bulgur kan være fantastiske tilbehør.
Grillede Grønnsaker:
Grønnsaker som mais, paprika, squash, og asparges kan grilles sammen med kjøttet for et velsmakende og sunt tilbehør.
Saus og Marinader:
Barbequesaus, tzatziki, salsa, og chimichurri kan tilføre ekstra smak og fuktighet til grillet mat.
Brød:
Hvitt eller fullkornsbrød, pita, eller focaccia er gode tillegg som kan hjelpe til med å fylle ut måltidet.

Her gir vi deg noen gode forslag til tilbehør;
Coleslaw: En klassisk amerikansk tilbehør som passer perfekt til grillet kjøtt, spesielt ribbe og pulled pork.
Maispure: Enkelt å tilberede og svært populært. Kan smøres med smør og krydder for ekstra smak.
Bakte Poteter: Bakte poteter gir deg uante muligheter. Du kan fylle opp med det du liker aller best som f.eks. maispure, kryddersmør eller aioli 
Melonsalat: En frisk og søt salat med vannmelon, fetaost, og mynte kan være en forfriskende kontrast til det salte og rike kjøttet.

Tilbehør til grillmat er ikke bare en tillegg, men en essensiell del av måltidet som kan gjøre en stor forskjell i smak og nytelse. Ved å inkludere et variert utvalg av tilbehør, kan man sikre at grillmaten blir et balansert, smakfullt og uforglemmelig måltid.

Relatert innhold

Grønn salat med avokado

Lag en grønn og frisk salat med avokado, squash, brokkoli og sukkererter! Salaten passer godt som en lett lunsj, eller som tilbehør til kylling eller køtt.

Frisk agurksalat med feta

Agurksalat med feta er et veldig deilig tilskudd til alle slags typer fisk, men den er også veldig god til svin.

Grillet avokado med tomatsalsa

Grillet avokado får en rund og nøtteaktig smak, og er kjempegodt som tilbehør til annen grillmat. Eller server det som en lett lunsj med en frisk tomatsalsa og godt brød.

Grillet hjertesalat

Hjertesalat gjør seg ypperlig på grillen! Servert med en søt og syrlig dressing og hakkede nøtter blir det et perfekt tilbehør til grillmiddagen.

Focaccia

En enkel og god variant av det italienske brødet. Passer perfekt som tilbehør til grillmat, salater, pasta, tapas og mye mer.

Grillet tomat

Gode fylte tomater som passer perfekt som tilbehør til kjøttretter. De er raske og enkle å lage, og kan tilberedes enten på grill eller stekepanne.

Bakte rotgrønnsaker med fetakrem

Server de bakte rotgrønnsakene med fetaostkremen som hovedrett med godt brød til, men de er ekstra gode som tilbehør til svin, lam og storfe.

Lun potetsalat

Syrlig og frisk dressing er hemmeligheten i denne potetsalaten. Den passer ypperlig på koldtbordet, eller som tilbehør til grillmaten.

Grillet nektarinsalat

Bland frisk salat med grillet frukt. Det gir friskhet og sødme til både kjøtt og fisk.

Enkel tomatsalat

Tomater og løk er en herlig kombinasjon. Og når tomatene er søte og smakfulle er det egentlig ikke så mye mer som trengs. Helt enkelt og veldig godt!

Maispuré

Søt maispuré passer perfekt til grillmat.

Grillsalat med isberg

En god og lettvint salat som passer perfekt til grillmaten!

Tomatsalsa

Tomatsalsa er perfekt som topping til pølser eller burgere, men passer også godt som tilbehør til kjøttretter og annet grillmat.

Bakte poteter

Bakte poteter fortjener en renessanse, for hva er bedre enn en perfekt bakt potet med favorittfyll som mais, bacon, kryddersmør og reker – eller alt på en gang? Beregn én potet per person.

Burgertilbehør

En skikkelig saftig og smakfull burger er utrolig godt. Toppingen og tilbehøret til burgeren kan varieres i det uendelige. Forskjellig tilbehør gjør burgermåltidet til en smaksfest!

Topping til pølser

Pølser trenger ikke å være kjedelig. Her er tipsene for å virkelig pimpe opp pølsebordet.

Mangosalat

En mangosalat er et friskt tilbehør som passer utmerket til grillet sjømat, spesielt laks. En mangosalat er ikke helt det samme uten koriander og chili.

Nypotetsalat med sukkererter og vårløk

Lag en deilig potetsalat med nypoteter og sukkererter. Godt som tilbehør til både fisk og kjøtt.

Ananassalsa

En forfriskende ananassalsa passer godt til meksikanske retter og grillet kjøtt.

Grillet hjertesalat med dressing

Hvis du topper hjertesalaten med en kremete kefirbasert dressing får du enkelt et godt grilltilbehør.

Ovnsstekte søtpoteter

Neste gang du skal ha ovnsstekte poteter, prøv oppskriften med søtpoteter i stedet.

Grillet nektarinsalat med mozzarella

Server en fargerik sommersalat med mozzarella, grillede nektariner og bringebær!

Lun potetsalat med asiatisk vri

Dette er en herlig, lun potetsalat med nypoteter og spennende smaker. Salaten er enkel å lage og er en fulltreffer til både kjøtt, fisk og grillmat.

Mangosalsa

Mangosalsa er et friskt og allsidig tilbehør. Servér det til taco- eller laksemiddagen, eller bruk som topping på burger eller pølser!

Vannmelonsalat

Sødmefull vannmelon passer perfekt i sommerens salater!

Loaded fries

Pommes frites med masse digg topping. Oppskriften passer som en egen rett, eller som tilbehør til burgere eller annen grillmat.

Limemarinert rødløk

Limemarinert rødløk er raskt og superenkelt å lage. Den passer godt som topping på pølser og burger, men kan også serveres som tilbehør til kjøttretter.

Tomat- og avokadosalat

En enkel salat med tomat og avokado er perfekt som en lett lunsj, eller som tilbehør til kylling.

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat med mozzaralla er både enkel å lage samt utrolig god! Den kan spises alene eller som tilbehør til det meste. Bruker du gode råvarer så vil du kjenne det på smaken.

Ovnsbakte tomater med ost

Bakte tomater med deilig smeltet ost og parmesan er perfekt som tilskudd på tapasbordet! Det er enkelt å lage, og smaker helt nydelig.