Tips til årets julebakst

Enten du vil ha det tradisjonelle eller prøve noe nytt, her får du oppskriftene på en søt førjulstid.

Slipp stresset rett før jul! Begynn allerede nå å varme opp bakemusklene. Flere av julekakene kan fryses eller legg de i en lufttett boks så holder de seg til jul.

Vi har funnet frem noen gode oppskrifter du kan prøve deg på denne julen, både når det gjelder kaker og desserter. Her er alt fra de tradisjonelle syv slag til kanskje nye oppskrifter som kan bli dine julefavoritter.

Spiselige julegaver som varmer hjerte
Hjemmebakte julegaver er en fin gave å gi bort. Legg det i en pyntet glasskrukke med rød sløyfe på, eller legg kakene i søte julekakebokser. Se våre tips til spiselige julegaver i heftet.

Bla deg gjennom bakeoppskriftshefte her


Slik lykkes du med baksten

Det er ikke alle som har like god selvtillit på bakefronten, men det er ikke så vanskelig. Her er noen tips som kan gjøre bakingen morsommere og baksten bedre.

  • Ha god tid – hastverk er lastverk når det kommer til baking
  • Finn frem alt du trenger av både utstyr og ingredienser før du begynner
  • Les oppskriften nøye og mål opp alt korrekt
  • Hold kjøkkenbenken ren og rydd underveis
  • Følg med på baksten i ovnen, steketid vil ofte variere fra ovn til ovn

Tips for oppbevaring frem til jul
Flere av julekakene kan fryses eller legg de i en lufttett boks så holder de seg til jul. Anbefaler ikke å bruke plastbokser da de kan gjøre mange av kakene seige. Viktig å avkjøle kakene før de legges over i en lufttett boks. Avkjøl kakene på rist - legg gjerne et kjøkkenhåndkle over når de er lunkne hvis det er kaker som skal være litt seige eller myke.

Alt du trenger til baksten finner du hos Joker! 

Relatert innhold