Kokosmakroner med sjokolade

Saftige kokosmakroner er en høyt elsket julekake. Dypp dem halvveis i sjokolade for ekstra glede. Ypperlig å gi bort som gave!

40-60 min
Middels
Kokosmakroner med sjokolade
Tips!

Har du dårlig tid, kan du også kjøpe ferdige makroner og dype de i smeltet sjokolade

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 180 °C. Bland eggehviter, kokos og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under omrøring til massen blir seig og ligner tykk risengrynsgrøt (men pass på så det ikke koker eller fester seg i bunnen av kasserollen). Trekk kasserollen til side og rør inn potetmelet.
    2. 2
      Bruk to teskjeer til å lage store fine topper, og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek makronene midt i ovnen i 12–15 minutter. Avkjøl makronene litt på brettet, før du løfter dem over på en rist.
    3. 3
      Dypp de avkjølte kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade hvis ønskelig. Oppbevar kokosmakronene i en lufttett boks, gjerne litt kjølig.