Pavlova med jordbærsaus og pasjonsfruktsaus
Denne pavlovadrømmen vil garantert falle i smak. Topp med myk vaniljekrem og masse bær rett før servering, og hell over jordbærsaus og pasjonsfruktsaus når kaken står på bordet.
60+ min
Middels
Tips!
Jordbærsausen og pasjonsfruktsausen kan lages god tid i forveien. Sausene passer også veldig godt til iskrem og andre desserter!
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- 2Bruk en kjøkkenmaskin og pass på at bollen er helt ren. Pisk eggehvitene med litt av sukkeret ved middels hastighet til mykt og jevnt skum. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk videre til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett siktet maisenna og eddik, og visp videre i 10 sekunder.
- 3PS! Det viktig at både bollen og vispen er helt ren når eggehvitene skal piskes – bruk en bolle av glass eller rustfritt stål. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig eller nærmest umulig å få eggehvitene stive.
- 4Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel (ca. 20–22 cm i diameter) midt på papiret. Form en rund marengskake på størrelse med sirkelen.
- 5Sett marengsen inn i ovnen på nest nederste rille og senk temperaturen til 120 °C. Stek den i ca. 1 time og 10 minutter. Marengsen skal være sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
- 6Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
- 7Kjør tinte jordbær og sukker sammen til en jevn saus med en stavmikser.
- 8Pisk fløten til myk krem og vend den sammen med vaniljekremen.
- 1
Pasjonsfruktsaus:
- 1Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør eventuelt sausen kjapt i en blender eller med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses.
- 2Ha fruktkjøttet i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen, la den småkoke i et par minutter og avkjøl.
- 3Pasjonsfruktsausen kan sløyfes, doble da gjerne mengden jordbærsaus.
- 4Løft pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. Topp den med krem og pynt med masse bær. Avslutt med pasjonsfruktsaus og halvparten av jordbærsausen (resten serveres ved siden av). Server pavlovaen med det samme!
- 1