Myke sjokoladekjeks
Store, seige og myke sjokoladekjeks er et populært innslag på kakefatet, og de smaker aller best nylaget. Med samme deig kan du også lage små kjeks – hvis du heller vil det. Gå da litt ned på steketiden. Oppbevar kjeksene i luftette glass eller bokser slik at de holder seg myke.
60+ min
Enkel
Tips!
Bruk den sjokoladen du selv liker best – hvit, mørk eller melkesjokolade. Nonstop er også en mulighet. I tillegg er det også godt med litt hakkede nøtter i deigen, som for eksempel mandler, hasselnøtter eller valnøtter.
Slik gjør du
- 1Pisk smør, sukker og brunt sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett og ett. Visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør det kjapt sammen med det andre til deigen er godt blandet. Hakk sjokoladen og bland den raskt inn i deigen.
- 2Form deigen til valnøttstore boller og la dem hvile i kjøleskapet i et par timer, eller gjerne natten over.
- 3Forvarm stekeovnen til 180 °C. Fordel bollene på to bakepapirkledde stekebrett. Kjeksene vil flyte en del utover under steking, så pass på at det er litt avstand mellom dem.
- 4Dryss en klype salt over hver bolle. Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til overflaten er gyllen og stekt. Avkjøl kjeksene først på brettet før du løfter dem forsiktig over på en rist.
- 5Kjeksene er aller best nystekt, men holder seg fint i en tett boks.
- 1