Nye vrier på poteten

Nypoteter på joker.no
Nypoteter på joker.no
Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.

Helt siden poteten kom til Norge på midten av 1700-tallet har den vært en essensiell del av nordmenns kosthold, og poteten er ikke bare godt likt her – faktisk er den fortsatt en av verdens viktigste matvarer. Vi feirer også potetdagen 2. oktober.

Poteten er hardfør og dyrkes i hele landet vårt, derfor er det ikke rart at den ofte dukker opp på middagsbord i det ganske land. Men ettersom vi spiser potet ofte kan kanskje lysten til å prøve noe nytt melde seg.

Heldigvis er poteten svært brukervennlig, ikke bare er den lett å smaksette og passer til det meste, den kan også tilberedes på mange forskjellige måter. Enten du er mest glad i stekte, moste eller kokte poteter håper vi at vi kan gi deg litt ny potetinspirasjon med disse oppskriftene.

Relatert innhold

Ovnsstekte poteter med urter

Dette er en enkel og velsmakene potetrett med masse urter – perfekt tilbehør til det meste av fisk og kjøtt. Krydre godt og tilsett de urtene du liker best!

Potetsalat med druer

Prøv søte druer i potetsalaten for en friskere variant. Pistasjnøtter gir også en god smak og ekstra crunch.

Nypoteter med smør og urter

Det er lite som slår ferske nypoteter! Kok de i lettsaltet vann og tilsett smør og urter for en enkel, men nydelig potetsalat.

Halve hasselbackpoteter

Prøv en vri på den klassiske hasselbackpoteten med potetene skåret i ruter, slik at potetene blir ekstra sprø. Det er supert tilbehør til både stekt eller grillet fisk, kylling og kjøtt.

Potetlapper

Har du kokte poteter til overs er de perfekte å bruke i smakfulle potetlapper! Nyt de som de er, med en klatt rømme eller det pålegget du måtte ønske.

Spansk omelett

Spansk omelett er en klassisk rett på et tapas- eller koldtbord, og er en perfekt måte å bruke opp egg og rester av poteter.

Annapoteter

Annapoteter, eller Pommes Anna som retten også kalles, er et smakfullt og enkelt tilbehør som passer til de fleste kjøttretter.

Potetvafler med røkelaks

Har du rester fra potetmiddagen er det perfekt å bruke i vaffelrøra! Topp med røkelaks eller spekeskinke for en smakfull lunsj.

Stekte nypoteter med bacon

Stekte poteter med bacon er et tilbehør som både smaker godt og er enkel å lage. Det passer ekstra godt til kylling, svin og storfe.

Potetsalat

En frisk og kremet potetsalat gjør seg bra på koldtbordet eller tapasbordet, og er kjapt og enkelt å lage. Potetsalat er spesielt godt tilbehør til spekemat.

Potetvafler med røkelaks

Har du rester fra potetmiddagen er det perfekt å bruke i vaffelrøra! Topp med røkelaks eller spekeskinke for en smakfull lunsj.

Stekte nypoteter med bacon

Stekte poteter med bacon er et tilbehør som både smaker godt og er enkel å lage. Det passer ekstra godt til kylling, svin og storfe.

Potetkaker med ost

Restene fra gårsdagens potetmos spiller hovedrollen i disse deilige potetkakene.

Knuste nypoteter med parmesan

Disse potetene blir sprø utenpå og myke inni, og er et perfekt tilbehør til både kjøtt- og fiskemiddagen.

Lun potetsalat

Syrlig og frisk dressing er hemmeligheten i denne potetsalaten. Den passer ypperlig på koldtbordet, eller som tilbehør til grillmaten.

Lun potetsalat med asiatisk vri

Dette er en herlig, lun potetsalat med nypoteter og spennende smaker. Salaten er enkel å lage og er en fulltreffer til både kjøtt, fisk og grillmat.

Nypotetsalat med sukkererter og vårløk

Lag en deilig potetsalat med nypoteter og sukkererter. Godt som tilbehør til både fisk og kjøtt.

Fløtegratinerte poteter

En deilig klassiker til kjøttretter. Her har vi piffet den opp med hvitløk og parmesan som gir en nydelig smak.

Glaserte poteter Asian style

Nydelig balansert rett som fungerer godt alene eller som tilbehør til f.eks. kylling eller svin.

Ovnsstekte søtpoteter

Neste gang du skal ha ovnsstekte poteter, prøv oppskriften med søtpoteter i stedet.

Bakte poteter

Bakte poteter fortjener en renessanse, for hva er bedre enn en perfekt bakt potet med favorittfyll som mais, bacon, kryddersmør og reker – eller alt på en gang? Beregn én potet per person.

Bakte poteter med mais og sprøstekt bacon

Denne retten går aldri av moten, kanskje er det fordi du kan fylle den med hva du vil? Den perfekte bakte poteten skal ha sprøtt skinn og luftig innmat. Vi har fylt vår slager med mais og sprøstekt bacon.

Foliebakte poteter med bacon

Poteter bakt i folie på grill er en kjempegod rett som er enkel å tilberede. Om du ikke vil grille retten, kan den også lages i stekepanne hjemme.

Potetlapper

Har du kokte poteter til overs er de perfekte å bruke i smakfulle potetlapper! Nyt de som de er, med en klatt rømme eller det pålegget du måtte ønske.

Potet-tortilla (spansk-omelett)

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.

Hasselbackpoteter

Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene. Passer ypperlig til lam og annet kjøtt.