Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.
Helt siden poteten kom til Norge på midten av 1700-tallet har den vært en essensiell del av nordmenns kosthold, og poteten er ikke bare godt likt her – faktisk er den fortsatt en av verdens viktigste matvarer.
Poteten er hardfør og dyrkes i hele landet vårt, derfor er det ikke rart at den ofte dukker opp på middagsbord i det ganske land. Men ettersom vi spiser potet ofte kan kanskje lysten til å prøve noe nytt melde seg.
Heldigvis er poteten svært brukervennlig, ikke bare er den lett å smaksette og passer til det meste, den kan også tilberedes på mange forskjellige måter. Enten du er mest glad i stekte, moste eller kokte poteter håper vi at vi kan gi deg litt ny potetinspirasjon med disse oppskriftene.
Dette er en enkel og velsmakene potetrett med masse urter – perfekt tilbehør til det meste av fisk og kjøtt. Krydre godt og tilsett de urtene du liker best!
Prøv en vri på den klassiske hasselbackpoteten med potetene skåret i ruter, slik at potetene blir ekstra sprø. Det er supert tilbehør til både stekt eller grillet fisk, kylling og kjøtt.
En frisk og kremet potetsalat gjør seg bra på koldtbordet eller tapasbordet, og er kjapt og enkelt å lage. Potetsalat er spesielt godt tilbehør til spekemat.
Bakte poteter fortjener en renessanse, for hva er bedre enn en perfekt bakt potet med favorittfyll som mais, bacon, kryddersmør og reker – eller alt på en gang? Beregn én potet per person.
Denne retten går aldri av moten, kanskje er det fordi du kan fylle den med hva du vil? Den perfekte bakte poteten skal ha sprøtt skinn og luftig innmat. Vi har fylt vår slager med mais og sprøstekt bacon.
Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.
Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene. Passer ypperlig til lam og annet kjøtt.