Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.
Helt siden poteten kom til Norge på midten av 1700-tallet har den vært en essensiell del av nordmenns kosthold, og poteten er ikke bare godt likt her – faktisk er den en av verdens viktigste matvarer med en produksjon på 300 millioner tonn i året, skriver frukt.no
Poteten er hardfør og dyrkes i hele landet vårt, derfor er det ikke rart at den ofte dukker opp på middagsbord i det ganske land. Men ettersom vi spiser potet ofte kan kanskje lysten til å prøve noe nytt melde seg.
Heldigvis er poteten svært brukervennelig, ikke bare er den lett å smaksette og passer til det meste, den kan også tilberedes på mange forskjellige måter. Enten du er best glad i stekte, moste eller kokte poteter håper vi at vi kan gi deg litt ny potetinspirasjon med disse oppskriftene.
Bakte poteter fortjener en renessanse, for hva er bedre enn en perfekt bakt potet med favorittfyll som mais, bacon, kryddersmør og reker – eller alt på en gang? Beregn én potet per person.
Denne retten går aldri av moten, kanskje er det fordi du kan fylle den med hva du vil? Den perfekte bakte poteten skal ha sprøtt skinn og luftig innmat. Vi har fylt vår slager med mais og sprøstekt bacon.
Potetlapper er kjempeenkle å lage, og kan brukes til veldig mye. Til frokost, lunsj, middag, som kake, niste og nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like av pålegg.
Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.
Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene.
Potetkaker smaker nydelig og er en ypperlig måte å få brukt opp kokte poteter fra gårsdagens middag på. Server de med en salat til og du har en enkel og god rett. De passer også godt til både kjøtt og fisk.