Nye vrier på poteten

Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.

Helt siden poteten kom til Norge på midten av 1700-tallet har den vært en essensiell del av nordmenns kosthold, og poteten er ikke bare godt likt her – faktisk er den en av verdens viktigste matvarer med en produksjon på 300 millioner tonn i året, skriver frukt.no

Poteten er hardfør og dyrkes i hele landet vårt, derfor er det ikke rart at den ofte dukker opp på middagsbord i det ganske land. Men ettersom vi spiser potet ofte kan kanskje lysten til å prøve noe nytt melde seg. 

Heldigvis er poteten svært brukervennelig, ikke bare er den lett å smaksette og passer til det meste, den kan også tilberedes på mange forskjellige måter. Enten du er best glad i stekte, moste eller kokte poteter håper vi at vi kan gi deg litt ny potetinspirasjon med disse oppskriftene. 

Relatert innhold

Lun potetsalat

Syrlig og frisk dressing er hemmeligheten i denne potetsalaten. Den passer ypperlig på koldtbordet, eller som tilbehør til grillmaten.

Lun potetsalat med asiatisk vri

Dette er en herlig, lun potetsalat med nypoteter og spennende smaker. Salaten er enkel å lage og er en fulltreffer til både kjøtt, fisk og grillmat.

Fløtegratinerte poteter

En deilig klassiker til kjøttretter. Her har vi piffet den opp med hvitløk og parmesan som gir en nydelig smak.

Knuste poteter med parmesan og rømmedressing

Dette er en perfekt måte å bruke opp potetrester. Resultatet bli sprø og luftige poteter som er et godt tilbehør til det meste.

Glaserte poteter Asian style

Nydelig balansert rett som fungerer godt alene eller som tilbehør til f.eks. kylling eller svin.

Ovnsstekte søtpoteter

Neste gang du skal ha ovnsstekte poteter, prøv oppskriften med søtpoteter i stedet.

Bakte poteter

Bakte poteter fortjener en renessanse, for hva er bedre enn en perfekt bakt potet med favorittfyll som mais, bacon, kryddersmør og reker – eller alt på en gang? Beregn én potet per person.

Bakte poteter med mais og sprøstekt bacon

Denne retten går aldri av moten, kanskje er det fordi du kan fylle den med hva du vil? Den perfekte bakte poteten skal ha sprøtt skinn og luftig innmat. Vi har fylt vår slager med mais og sprøstekt bacon.

Foliebakte poteter med bacon

Poteter bakt i folie på grill er en kjempegod rett som er enkel å tilberede. Om du ikke vil grille retten, kan den også lages i stekepanne hjemme.

Potetlapper

Potetlapper er kjempeenkle å lage, og kan brukes til veldig mye. Til frokost, lunsj, middag, som kake, niste og nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like av pålegg.

Potet på pinne

Poteter på pinne eller spiralpoteter er en ny vri på potetserveringen. Enkle å tilberede og en garantert suksess, spesielt blant de yngste.

Potet-tortilla (spansk-omelett)

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.

Hasselbackpoteter

Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene.

Fargerik potetstappe

Lag en fristende potetstappe hvor du blander inn grønnsaker og urter. Smaker kjempegodt og ser lekkert ut.

Røsti

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Potetkaker

Potetkaker smaker nydelig og er en ypperlig måte å få brukt opp kokte poteter fra gårsdagens middag på. Server de med en salat til og du har en enkel og god rett. De passer også godt til både kjøtt og fisk.