Digge måltider med avokado

joker.no
Faktisk noe av det sunneste du kan spise.

Med sin runde smak og kremede konsistens har avokadoen blitt en favoritt blant nordmenn, men vi skal ikke mange årene tilbake før dette var en fremmed råvare for de aller fleste her til lands.

Visste du at avokado egentlig er en frukt og vokser på trær? Men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre og blir gjerne brukt som en grønnsak blir den ofte oppfattet som det. 

Nå er nok fredagstacoen uten guacamole utenkelig for de fleste, men det er ikke bare texmex avokadoen egner seg til. Noen avokadoskiver hever et rekesmørbrød til nye høyder, eller hva med å lage avokadokrem til pastaen?

Avokado er ikke bare godt, det er faktisk noe av det sunneste du kan spise. Det betyr at du gjerne kan unne deg en deilig brødskive med most avokado og egg til lunsj eller kveldsmat også, hvis behovet ikke blir dekket til middagen.

Avokado er proppfull av det hjertevennlige og ikke-irriterende enumettede fettet. I tillegg inneholder avokadoen stoffer som blant annet karotenoider som bekjemper betennelse.

Bærekraftig avokadoproduksjon
Det er jevnlig oppmerksomhet rundt avokado fra Chile, fordi produksjonen kan påvirke lokalbefolkningens tilgang til vann. Her kan du lese mer om hvordan BAMA jobber med bærekraftig avokadoproduksjon.

Relatert innhold

Grønn salat med avokado

Lag en grønn og frisk salat med avokado, squash, brokkoli og sukkererter! Salaten passer godt som en lett lunsj, eller som tilbehør til kylling eller køtt.

Bruschetta med avokado

Knasende bruschetta med avokado er et perfekt tilskudd på tapasbordet, eller som en liten forrett.

Baguette med avokado og skinke

Baguette betyr pinne på fransk, og er et lyst langt brød med sprø skorpe og myk kjerne. Smør avokado på skivene, fortsett med salat og topp med skinke og agurk!

Bruschetta med avokado og tomat

En rask, sunn og deilig lunsj eller godt som kveldskos. Her har vi byttet ut spekeskinke med avokado.

Sprø fisketaco

Her får du fredagstaco i ny drakt. Kombiner Fish & Crisp med frisk mango og en herlig guacamole, en super måte å få i seg mer fisk på.

Pasta med avokadopesto

Dette er et smakfullt pastamåltid hvor avokado gir fyldighet, og sitron og basilikum tilføyer friskhet. Denne retten passer til både lunsj og som middag.

Gazpacho med avokado

En spennende suppe med frisk smak av agurk og avokado. Deilig kremet og med et hint av lime. Perfekt som en lett lunsj.

Tomat- og avokadosalat

En enkel salat med tomat og avokado er perfekt som en lett lunsj, eller som tilbehør til kylling.

Hjemmelaget guacamole

Guacamole er kjapt og enkelt å lage. Den består hovedsakelig av avokado, og er fast følge til meksikansk mat. Men guacamole kan også serveres som tilbehør til andre retter som burger, kyllingretter og biff – eller hva med toast med guacamole? Mulighetene er mange!

Ceviche med torsk, mango og avokado

Et dykk inn i det peruanske kjøkken med sitrusfrukter, chili og avokado.

Ørretfilet med spicy nachos og avokado

Er du glad i nachos og liker fisk, er dette gjerne noe for din gane. Topp den med fyldig avokadokrem og litt oppskjært avokado. Retten passer også godt som snacks eller siderett.

Burger med avokado og hjemmelaget burgerdressing

Nygrillet burger er kjapt og godt. Med hjemmelaget burgerdressing og deilige biter med avokado blir den ekstra smakfull.