Digge måltider med avokado

Faktisk noe av det sunneste du kan spise.

Med sin runde smak og kremede konsistens har avokadoen blitt en favoritt blant nordmenn, men vi skal ikke mange årene tilbake før dette var en fremmed råvare for de aller fleste her til lands.

Visste du at avokado egentlig er en frukt og vokser på trær? Men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre og blir gjerne brukt som en grønnsak blir den ofte oppfattet som det. 

Nå er nok fredagstacoen uten guacamole utenkelig for de fleste, men det er ikke bare texmex avokadoen egner seg til. Noen avokadoskiver hever et rekesmørbrød til nye høyder, eller hva med å lage avokadokrem til pastaen?

Avokado er ikke bare godt, det er faktisk noe av det sunneste du kan spise, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det betyr at du gjerne kan unne deg en deilig brødskive med most avokado og egg til lunsj eller kveldsmat også, hvis behovet ikke blir dekket til middagen.

Men selv om avokado er både godt og sunt kan det være lurt å nyte den i begrensede mengder. Avokado er nemlig veldig ressurskrevende å dyrke og krever blant annet store mengder vann. 

Relatert innhold

Pasta med avokadopesto

Dette er et smakfullt pastamåltid hvor avokado gir fyldighet, og sitron og basilikum tilføyer friskhet. Denne retten passer til både lunsj og som middag.

Burger med avokado og hjemmelaget burgerdressing

Nygrillet burger er kjapt og godt. Med hjemmelaget burgerdressing og deilige biter med avokado blir den ekstra smakfull.

Tomatsalat med avokado

Tomater, basilikum, avokado og rødløk er en unik kombinasjon smaksmessig. Salaten kan serveres som en egen liten rett eller som en forrett.

Hjemmelaget guacamole

Guacamole er kjapt og enkelt å lage. Den består hovedsakelig av avokado, og er fast følge til meksikansk mat. Men guacamole kan også serveres som tilbehør til andre retter som burger, kyllingretter og biff – eller hva med toast med guacamole? Mulighetene er mange!

Biff og avokadosalat med balsamico

En rustikk og mettende salat med biff og avokado. Tynne skiver reddiker gir en pepperaktig smak og babyleaf setter en spiss på det hele.

Fiskeburger med tropisk rissalat

Lag en tropisk vri på fiskemiddagen. Smaken av ingefær, avokado og saftig mango, passer perfekt til fisk.

Ceviche med torsk, mango og avokado

Et dykk inn i det peruanske kjøkken med sitrusfrukter, chili og avokado.

Spicy nachos med ørret

Er du glad i nachos og liker fisk, er dette gjerne noe for din gane. Topp den med fyldig avokadokrem og litt oppskjært avokado. Retten passer også godt som snacks eller siderett.