Ovnsbakt laks med sitron
I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.
20-40 min
Enkel
Tips!
Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin i stedet for sitron.
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 180 grader.
- 2Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
- 3Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
- 4Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
- 5Salat:
- 6Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
- 7Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
- 8Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
- 9Dressing:
- 10Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
- 11Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
- 1