Ovnsbakt laks med sitron

I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

20-40 min
Enkel
Ovnsbakt laks med sitron
Tips!

Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin i stedet for sitron.

Slik gjør du

    1. 1
      Sett stekeovnen på 180 grader.
    2. 2
      Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
    3. 3
      Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
    4. 4
      Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
    5. 5
      Salat:
    6. 6
      Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.
    7. 7
      Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.
    8. 8
      Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
    9. 9
      Dressing:
    10. 10
      Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
    11. 11
      Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.