
Slik bruker du opp julematrestene
Ikke kast julematen og julekakene selv om du får mange rester. Vi gir deg gode tips til hva du kan lage av dem.
Ønsker du deg en litt mer bærekraftig jul? Da kan første steg på veien være å faktisk spise opp all julematen du handler inn.
Det er en kjent sak at det gjerne blir laget for mye mat i julen, man vil jo nødig gå tom for godsakene. Det som ofte skjer er imidlertid at man sitter igjen med både ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt, pepperkaker og annet godt i lange baner.
Dette sammenfaller som regel med at man kanskje begynner å bli litt lei av julemat og kunne tenke seg noen andre smaker. Vi har tipsene til hvordan du får brukt opp restene samtidig som du lager god mat.
Ribbe
Du skal ikke langt ut i romjulen før de fleste har fått nok av den klassiske ribba, men hva om du lager en ribbeburger med digg tilbehør? En lefse med ribbe og rødbetsalat er også en ypperlig og svært appetitelig måte å bli kvitt ribberestene på.
Medisterkaker
Når det kommer til medisterkaker og medisterpølser passer de perfekt i en pytt i panne. Kanskje har du også noen potetrester du får brukt opp. Kutt opp kokte poteter, løk og paprika og stek det. Del opp medisterkaker og medisterpølser og stek det sammen med grønnsakene. Topp det hele gjerne med speilegg og server med en god tomatketchup til.
Du kan også lage en deilig restegryte med medisterkaker og pølser.
Pinnekjøtt
For å bli kvitt siste rest av pinnekjøttet kan du lage en ny vri på brennende kjærlighet. Vi garanterer at dette blir en suksess. Deilig, fyldig potetmos, pinnekjøttrester og stekte epler. Har du vann i munnen allerede?
Kalkun
Hvis du kjøper en hel kalkun skal man være mange til bords for å unngå rester. Hvis du ikke skal ha så mange på middag kan et godt tips være å heller kjøpe kalkunbryst så får du litt mer passende mengde mat. Men ender du opp med rester er det heldigvis mye du kan bruke de til. Hva med en lun salat, eller en kremet pastarett?
Julekaker
Hvis du har bakt syv slag eller mer, er det vanskelig å unngå rester. Heldigvis er det andre bruksområder for restekaker enn fuglemat.
- Lag hjemmelaget vaniljeis og ha i kakesmuler, eller rør inn kakesmuler i ferdigkjøpt vaniljeis.
- Knus julekakene og bruk dem som bunn i for eksempel ostekake eller kremkake.
- Knus julekakene og tilsett bringebærsyltetøy, kakao og litt romessens. Rull sammen til små baller og strø på med kakepynt eller kokos, vips har du deilige romkuler.
Oppskrifter
Juletaco med cola-glasert ribbe
40-60 min|EnkelMedisterkakesmørbrød med gårsdagens medisterkaker
20-40 min|EnkelSkinkesteksmørbrød med rester av skinkestek
20-40 min|EnkelRibbesmørbrød
20-40 min|EnkelKarbonadesmørbrød
20-40 min|EnkelJulesmørbrød
20 min|EnkelMedisterkaker i hjertesalat
20 min|EnkelTapasribbe med soyaglace og stekt kål
20-40 min|EnkelSosisser med rosenkål, ingefær og mandler
20 min|EnkelRibbepizza
60+ min|EnkelRibbeburger med dirty fries
20-40 min|EnkelRibbewrap
20-40 min|EnkelLefse med ribbe og rødbetsalat
20 min|EnkelKnuste poteter med parmesan og rømmedressing
20-40 min|EnkelPepperkaker med ost
20 min|EnkelGryte med julepølse og medisterkaker
20-40 min|EnkelGrønn julesalat med kalkunrester
20 min|EnkelBrennende kjærlighet
40-60 min|EnkelKremet pasta med rosenkål, bacon og kalkun
20-40 min|EnkelLun rosenkålsalat med ingefær, kalkun og tørket frukt
20-40 min|EnkelFristende smørbrød
20-40 min|EnkelPølse- og medistersnadder
20 min|EnkelHvit pizza med pinnekjøtt
60+ min|EnkelJulekakesticks med sukker, kanel og sjokoladesaus
20 min|EnkelEton mess med klementiner
20 min|EnkelTilslørte julepiker
60+ min|EnkelArme juleriddere med rørte bringebær
20 min|EnkelJulebrødpudding med bringebærsaus
40-60 min|Enkel



