Hvit pizza med pinnekjøtt

Italiensk og norsk tradisjon flettes sammen i denne spennende retten! Pizza med pinnekjøtt er en god idé om du har rester igjen fra julemiddagen.

60+ min
Enkel
Hvit pizza med pinnekjøtt
Tips!

Stek gjerne pizzaen på en pizzastein.

Slik gjør du

    1. 1
      Ha mel, gjær, vann, salt og olivenolje i en bakebolle. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 8 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time.
    2. 2
      Forvarm stekeoven til 250 °C.
    3. 3
      Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til en pizzabunn og legg den over på en bakepapirkledd stekeplate.
    4. 4
      Fordel rømme, ost og potetskiver på pizzabunnen og krydre med salt og pepper. Legg på pinnekjøtt og rødløk og dryss over rosmarin.
    5. 5
      Sett stekebrettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 15 minutter. Dryss over litt tyttebær og server.