Ribbepizza
Bruk opp restene av ribben eller ribbensteken og lag en spennende pizza!
Over 60 min
EnkelTips!
Bruk gjerne en hvit pizzasaus hvis du ønsker det. Rester av andre oster som for eksempel blåmuggost er også godt å ha på pizzaen.
Slik gjør du
- 1Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene til pizzabunnen. Elt deigen i ca. 5 minutter i en kjøkken-maskin eller for hånd. La den heve til dobbelt størrelse i ca. 40 minutter.
- 2Forvarm stekeovnen til 230 °C.
- 3Del deigen i to like store emner. Strø mel på bordet og trykk deigemnene ut til tynne pizzabunner. La bunnene etterheve i ca. 10 minutter.
- 4Skjær rødløk i tynne skiver eller ringer. Skjær ribberestene i passende biter.
- 5Smør bunnene med pizzasaus og legg på osten. Fordel ribbebiter og rødløk over pizzaen og dryss over litt oregano.
- 6Stek pizzaen til overflaten er gyllen og bunnen er sprø, ca. 8 minutter.
- 1