Ribbepizza
Bruk opp restene av ribben eller ribbensteken og lag en spennende pizza!
60+ min
Enkel
Tips!
Bruk gjerne en hvit pizzasaus hvis du ønsker det. Rester av andre oster som for eksempel blåmuggost er også godt å ha på pizzaen.
Slik gjør du
- 1Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene til pizzabunnen. Elt deigen i ca. 5 minutter i en kjøkken-maskin eller for hånd. La den heve til dobbelt størrelse i ca. 40 minutter.
- 2Forvarm stekeovnen til 230 °C.
- 3Del deigen i to like store emner. Strø mel på bordet og trykk deigemnene ut til tynne pizzabunner. La bunnene etterheve i ca. 10 minutter.
- 4Skjær rødløk i tynne skiver eller ringer. Skjær ribberestene i passende biter.
- 5Smør bunnene med pizzasaus og legg på osten. Fordel ribbebiter og rødløk over pizzaen og dryss over litt oregano.
- 6Stek pizzaen til overflaten er gyllen og bunnen er sprø, ca. 8 minutter.
- 1