Julesmørbrød

Gode smørbrød hører julen til! Topp dem med det du liker best og server til en deilig lunsj.

20 min
Enkel
Julesmørbrød

Slik gjør du

    1. 1
      Ribberull, sennep og sylteagurk
      Smør brødskiven med søt sennep. Legg på et salatblad, 3 skiver ribberull og topp med sylteagurk og grovkvernet pepper.
    2. 2
      Lun julepostei og marinert rødløk
      Varm juleposteien i ovnen på 150 grader i 5-10 minutter. Smør brødskiven med julepostei og topp den med marinert rødløk og frisk timian.
    3. 3
      Julesylte med rødbetsalat
      Skjær tynne skiver av julesylte, legg på brødskiven og topp med rødbetsalat og finhakket gressløk.
    4. 4
      Kokt oksetunge med sellerirotremulade
      Smør brødskiven med smør. Legg på 3 skiver oksetunge og topp med hjemmelaget sellerirotremulade.
    5. 5
      Roastbiff med hjemmelaget remulade
      Smør brødskiven med smør. Legg på et salatblad, 3 skiver roastbiff, remulade og finhakket gressløk.
  1. Marinert rødløk

    1. 1
      Følg oppskriften på marinert rødløk her.
  2. Hjemmelaget remulade

    1. 1
      Finhakk løk, sylteagurk og persille. Rør sammen majones og sennep og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper.
  3. Sellerirotremulade

    1. 1
      Bland majones, creme fraiche og sennep. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
    2. 2
      Skrell selleriroten og riv eller skjær den i fyrstikktynne strimler. Bland sellerien med dressingen og topp med hakket gressløk eller persille.