Tapasribbe med soyaglace og stekt kål
Har du mye ribberester etter julemiddagen? Prøv en asiatisk vri og server ribba med en smakfull soyaglaze og stekt kål til.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Fjern svoren på ribba hvis den har blitt myk, men la en del av fettet sitte igjen. Skjær kjøttet i jevne biter og stek ribbestykkene i en tørr, varm panne med fettsiden ned først.
- 2Bland alle ingrediensene til glasuren i en kasserolle eller panne. Kok opp og la blandingen koke til den tykner og ligner sirup.
- 3Legg kjøttet over i glasuren og vend rundt på stykkene slik at alle blir pent glasert.
- 4Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett kål og stek over høy varme i 2–3 minutter, eller til kålen blir gyllen og mør. Tilsett chili underveis i stekingen.
- 5Smak til med salt og pepper og dryss over rosiner og hakkede urter.
- 6Ha den stekte kålen over på en passende tallerken eller et fat. Topp med de glaserte ribbestykkene og dryss over litt ekstra urter.Tips!
Dette er en fin oppskrift å bruke rester etter juleribba på!
- 1