Tapasribbe med soyaglace og stekt kål

Har du mye ribberester etter julemiddagen? Prøv en asiatisk vri og server ribba med en smakfull soyaglaze og stekt kål til.

20-40 min
Enkel
Tapasribbe med soyaglace og stekt kål

Slik gjør du

    1. 1
      Fjern svoren på ribba hvis den har blitt myk, men la en del av fettet sitte igjen. Skjær kjøttet i jevne biter og stek ribbestykkene i en tørr, varm panne med fettsiden ned først.
    2. 2
      Bland alle ingrediensene til glasuren i en kasserolle eller panne. Kok opp og la blandingen koke til den tykner og ligner sirup.
    3. 3
      Legg kjøttet over i glasuren og vend rundt på stykkene slik at alle blir pent glasert.
    4. 4
      Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett kål og stek over høy varme i 2–3 minutter, eller til kålen blir gyllen og mør. Tilsett chili underveis i stekingen.
    5. 5
      Smak til med salt og pepper og dryss over rosiner og hakkede urter.
    6. 6
      Ha den stekte kålen over på en passende tallerken eller et fat. Topp med de glaserte ribbestykkene og dryss over litt ekstra urter.
      Tips!

      Dette er en fin oppskrift å bruke rester etter juleribba på!