Den 25. oktober feires Den internasjonale pastadagen. Dagen ble innført av World Pasta Congress i 1995, med det formål å fremheve pastaen som et næringsrikt og allsidig produkt. Men det er ikke bare denne dagen det spises pasta. Pasta spises i alle mulige varianter og med alle mulige slags sauser hele året. Bruk det som er tilgjengelig og varer som er i sesong.
Opprinnelsen til pastaen er usikker, kanskje kommer den fra Kina. Det som er sikkert er at italierne spiser mest pasta i verden. Og avhengig av hvor i Italia du er, lager de pastaen på forskjellige måter. Pasta er enkel mat som passer til det meste som bacon, kylling, fisk og skalldyr, alene eller bare tilsatt pesto.
Her får du også 3 enkle tips for å lykkes med pastaen;
1. Ha alltid nok pastavann når du koker pasta, og ha i salt i vannet (bruk gjerne havsalt)
2. Ikke overkok eller underkok pastaen. Smak underveis.
3. Bruk litt av pastavannet i sausen når pastaen er ferdigkokt