Vi feirer pastadagen!

Enkelt, smakfullt og med uendelige variasjoner når det kommer til tilbehør.

Den 25. oktober feires Den internasjonale pastadagen. Dagen ble innført av World Pasta Congress i 1995, med det formål å fremheve pastaen som et næringsrikt og allsidig produkt. Men det er ikke bare denne dagen det spises pasta. Pasta spises i alle mulige varianter og med alle mulige slags sauser hele året. Bruk det som er tilgjengelig og varer som er i sesong.

Opprinnelsen til pastaen er usikker, kanskje kommer den fra Kina. Det som er sikkert er at italierne spiser mest pasta i verden. Og avhengig av hvor i Italia du er, lager de pastaen på forskjellige måter. Pasta er enkel mat som passer til det meste som bacon, kylling, fisk og skalldyr, alene eller bare tilsatt pesto. 

Her får du også 3 enkle tips for å lykkes med pastaen;

1. Ha alltid nok pastavann når du koker pasta, og ha i salt i vannet (bruk gjerne havsalt)

2. Ikke overkok eller underkok pastaen. Smak underveis.

3. Bruk litt av pastavannet i sausen når pastaen er ferdigkokt

 

Så nå er det bare å invitere til en deilig pastamiddag. Pasta basta!

Relatert innhold

Pasta bolognese

Denne velkjente klassikeren med sine enkle ingredienser og rike smak er en sikker vinner rundt middagsbordet!

Carbonara med strimlet svinebiff

Lag en ny vri på carbonara ved å tilsette svinekjøtt i strimler. Denne smakfulle retten er mettende og tar kort tid å tilberede.

Hjemmelagde kyllingkjøttboller med kremet pasta

Kremet pasta med kyllingkjøttboller er en uslåelig kombinasjon. Denne retten med hjemmelagde kjøttboller kan fort bli en ny favoritt!

Tagliatelle med scampi og spinat

Denne herlige pastaretten med scampi og spinat i kremet saus med parmesan er virkelig hverdagsluksus!

Pasta med kjøttboller og tomatsaus

Denne godbiten av en klassiker er en sikker vinner på middagsbordet! Topp gjerne herligheten med revet parmesan og frisk basilikum.

Kremet lakse-carbonara

Kremet pasta er likt av store som små. Kanskje kan denne varianten av carbonara med laks bli en ny favoritt på middagsbordet? Sunt, godt og enkelt!

Pølse- og makaronigrateng

Enkel alt-i-ett-middag er perfekt i en hektisk hverdag. Denne barnevennlige retten vil falle i smak hos både store og små.

Pasta med karamellisert løk

Det skjer magi når løk får karamellisere i pannen på lav varme over lengre tid. Når du i tillegg setter det sammen med pasta og parmesan kan det ikke annet enn å bli en vinner!

Pasta med avokadokrem

En kjempegod kremet avokadopasta med spinat og chorizo. Vil du prøve noe annet enn en vanlig pasta med pesto, er dette et spennende alternativ.

Kjøttboller med pasta og spicy tomatsaus

En deilig pastarett slår aldri feil, her serverer vi den med en spicy tomatsaus.

Tagliatelle med pestolaks

Laks, pesto og pasta er en uslåelig kombinasjon som garantert blir en vinner på middagsbordet!

Minestronesuppe

Få en smakebit av Italia med denne herlige minestronesuppen med pasta og hjemmelaget pesto.

Pasta carbonara

Server en italiensk klassiker med norsk vri. Pasta carbonara med spekeskinke er en god pastarett som faller i smak hos de fleste.

Pasta med avokadopesto

Dette er et smakfullt pastamåltid hvor avokado gir fyldighet, og sitron og basilikum tilføyer friskhet. Denne retten passer til både lunsj og som middag.

Tagliatelle med kjøttpølse i kremet karrisaus

Pasta med kjøttpølse og en deilig kremet karrisaus er enkel hverdagsmat.

Kylling med tagliatelle

Kylling er både sunt og godt. Serverer du kyllingfilet med pasta og en lettlaget saus med tomater, løk og balsamicoeddik, har du en smakfull rett som passer midt i blinken på travle hverdager.