Vi feirer pastadagen!

Enkelt, smakfullt og med uendelige variasjoner når det kommer til tilbehør.

Den 25. oktober feires Den internasjonale pastadagen. Dagen ble innført av World Pasta Congress i 1995, med det formål å fremheve pastaen som et næringsrikt og allsidig produkt. Men det er ikke bare denne dagen det spises pasta. Pasta spises i alle mulige varianter og med alle mulige slags sauser hele året. Bruk det som er tilgjengelig og varer som er i sesong.

Opprinnelsen til pastaen er usikker, kanskje kommer den fra Kina. Det som er sikkert er at italierne spiser mest pasta i verden. Og avhengig av hvor i Italia du er, lager de pastaen på forskjellige måter. Pasta er enkel mat som passer til det meste som bacon, kylling, fisk og skalldyr, alene eller bare tilsatt pesto. 

Så nå er det bare å invitere til en deilig pastamiddag. Pasta basta!

Relatert innhold

Kremet lakse-carbonara

Kremet pasta er likt av store som små. Kanskje kan denne varianten av carbonara med laks bli en ny favoritt på middagsbordet? Sunt, godt og enkelt!

Pasta med karamellisert løk

Det skjer magi når løk får karamellisere i pannen på lav varme over lengre tid. Når du i tillegg setter det sammen med pasta og parmesan kan det ikke annet enn å bli en vinner!

Pasta med avokadokrem

En kjempegod kremet avokadopasta med spinat og chorizo. Vil du prøve noe annet enn en vanlig pasta med pesto, er dette et spennende alternativ.

Kjøttboller med pasta og spicy tomatsaus

En deilig pastarett slår aldri feil, her serverer vi den med en spicy tomatsaus.

Minestronesuppe

Få en smakebit av Italia med denne herlige minestronesuppen med pasta og hjemmelaget pesto.

Pasta carbonara

Server en italiensk klassiker med norsk vri. Pasta carbonara med spekeskinke er en god pastarett som faller i smak hos de fleste.

Pasta på norsk

Lyst til å prøve noe nytt? Hvorfor ikke prøve en ny pastasaus med røkelaks?

Pasta med avokadopesto

Dette er et smakfullt pastamåltid hvor avokado gir fyldighet, og sitron og basilikum tilføyer friskhet. Denne retten passer til både lunsj og som middag.

Kylling med fersk pasta

Dette er en enkel og god pastarett med kylling som passer til både barn og vokse.

Tagliatelle med kjøttpølse i kremet karrisaus

Pasta med kjøttpølse og en deilig kremet karrisaus er enkel hverdagsmat.

Pasta med reker og ruccola

Det finnes utallige oppskrifter på pasta med ”frutti di mare”, havets frukter. I denne varianten frister vi med reker, som er surret i hvitløk og chili, og serveres med ruccola.

Kylling med tagliatelle

Kylling er både sunt og godt. Serverer du kyllingfilet med pasta og en lettlaget saus med tomater, løk og balsamicoeddik, har du en smakfull rett som passer midt i blinken på travle hverdager.

Kremet kyllingpasta

En smakfull, men allikevel en mild og barnevennlig pastarett.

Pasta carbonara med bacon

Har du noen gang opplevd at et måltid smaker ekstra godt når man spiser det sammen med flere? Mat har mange funksjoner i tillegg til å gjøre oss mette. Å dele et måltid kan være sosialt, vise omtanke og omsorg eller være en del av vår kultur.