Tagliatelle med pestolaks

Tagliatelle med pestolaks

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks, pesto og pasta er en uslåelig kombinasjon som garantert blir en vinner på middagsbordet!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
Fordel pesto over laksefiletene. Bak fisken i stekeovnen i ca. 10 minutter, den kan gjerne ha en litt rå kjerne.
Del tomatene i to, finhakk hvitløken og kutt rødløken i tynne skiver. Fres grønnsakene lett i litt olivenolje, og bland dem med pastaen. Smak til med finhakket basilikum. Server pastaen toppet med laksefiletene. Rundstykker er også godt tilbehør til denne retten.
Hjemmelaget pesto:
Kjør hvitløk, spinat, basilikum og olivenolje i en blender eller med en stavmikser. Ha i pinjekjerner, salt og pepper og kjør til en jevn blanding. Tilsett deretter finrevet parmesan. Smak eventuelt til med litt finrevet sitronskall for ekstra friskhet.

Tips:

Har du frossen laksefilet med skinn, fjern skinnet mens fisken fortsatt er frossen, eller stek den med skinnet på og fjern skinnet før servering. Har du fersk laks, fjern skinnet med en skarp fileteringskniv.