Tagliatelle med pestolaks

Tagliatelle med pestolaks

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks, pesto og pasta er en uslåelig kombinasjon som garantert blir en vinner på middagsbordet!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
Fordel pesto over laksefiletene. Bak fisken i stekeovnen i ca. 10 minutter, den kan gjerne ha en litt rå kjerne.
Del tomatene i to, finhakk hvitløken og kutt rødløken i tynne skiver. Fres grønnsakene lett i litt olivenolje, og bland dem med pastaen. Smak til med finhakket basilikum. Server pastaen toppet med laksefiletene. Rundstykker er også godt tilbehør til denne retten.
Hjemmelaget pesto:
Kjør hvitløk, spinat, basilikum og olivenolje i en blender eller med en stavmikser. Ha i pinjekjerner, salt og pepper og kjør til en jevn blanding. Tilsett deretter finrevet parmesan. Smak eventuelt til med litt finrevet sitronskall for ekstra friskhet.