Hjemmelagde kyllingkjøttboller med kremet pasta

Hjemmelagde kyllingkjøttboller med kremet pasta

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Kremet pasta med kyllingkjøttboller er en uslåelig kombinasjon. Denne retten med hjemmelagde kjøttboller kan fort bli en ny favoritt!

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk. Bland sammen kyllingkjøttdeig, hvitløk, parmesan, salt og pepper. Bruk hendene og rull små jevne boller. Det blir ca. 20 stk.
Ha litt olje i en stekepanne. Stek kjøttbollene på middels varme i ca. 10–12 minutter, snu dem under steking. Legg kjøttbollene over på et fat når de er gylne og gjennomstekte.
Lag kremsausen: Finhakk løk og hvitløk, og fres det i smør i ca. 3–4 minutter til løken er gyllen. Tilsett buljong og kremfløte, og la sausen få et oppkok.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, men spar ca. ½ dl av vannet.
Ha pastaen over i sausen og bland inn kjøttbollene. Spe med kokevannet fra pastaen. Smak til med finhakkede urter, salt, pepper og sitronsaft.
Pynt gjerne med basilikumblader og server retten med en gang, gjerne med rundstykker eller brød til.
Restemiddagstips: Og av og til blir det litt middag til overs. Da er det fint å kunne bruke restene i nye smakfulle retter. Lag Salat med kyllingkjøttboller av restene etter denne middagen.