Lasagne

Lasagne

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Nordmenn elsker mange retter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne. Denne retten består av to sauser, en kjøttsaus og en ostesaus.

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
Sett formen i ovnen på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.  La lasagnen hvile noen minutter før servering.
Server med baguette og salat ved siden av.

Tips:

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder mindre fett som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.