Kremet pasta med rosenkål, bacon og kalkun

Kremet pasta med rosenkål, bacon og kalkun

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en julete vri på pasta carbonara, hvor kremet pasta og bacon får besøk av kalkunkjøtt og rosenkål. En fin måte å bruke opp rester av kalkunkjøtt.

Fremgangsmåte

Skjær bacon og kalkunkjøtt i små biter. Rens rosenkålen, dra bladene fra hverandre eller skjær den i tynne skiver. Finhakk hvitløken.
Visp egg, ost og fløte godt sammen i en bolle til blandingen blir lett luftig. Krydre med salt og kvernet sort pepper.
Kok pastaen i rikelig med fosskokende og godt saltet vann. Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen.
Ta vare på ca. 1½ dl av kokevannet før du heller den kokte pastaen over i et dørslag, og ha pastaen tilbake i kasserollen.
Varm en stor stekepanne og sprøstek baconbitene. Tilsett kalkunkjøtt og hvitløk og la det steke videre i et lite minutt. Ha i rosenkål og la det surre videre til rosenkålen mykner.
Hell eggeblandingen over den varme, nykokte pastaen. Spe med litt av kokevannet mens du hele tiden rører (eller svinger på kasserollen), til alt er godt blandet. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende – pass på at den ikke blir kornete. Rør til slutt inn kalkunblandingen og server retten med det samme.

Tips:

Kalkunkjøtt kan fint erstattes med kyllingkjøtt.