Vegetarmat i vinden

Vegetarmat er i vinden om dagen, og stadig flere nordmenn kutter ut kjøtt til fordel for et grønnere kosthold. Hvorfor ikke begynne med å innføre en kjøttfri dag i uken?

En middag krever ikke kjøtt for å være god! Sleng deg på den grønne bølgen og innfør en kjøttfri dag i uken. Vi i Joker har gode alternativer til deg som ønsker å spise mindre kjøtt.

Alle våre vegetaroppskrifter finner du her

Du kan lage mange smakfulle alternativer og det er kun fantasien som setter begrensninger. Du kan for eksempel fornye klassikeren taco, ved å erstatte kjøtt med bønner eller bytte ut skinke med ruccola på pizzaen. Be venner og familie på middag og server løk- og potetgrateng.

Det kommer stadig nye vegetarprodukter til butikkene som er plantebaserte produkter som er et fullverdig alternativ til kjøtt. Det blir altså enklere å spise vegetarisk! Forhør deg med din lokale kjøpmann om dette er noe som tas inn til nettopp din butikk.

Relatert innhold

African road

En enkel salat som fungerer utmerket som tilbehør ved siden av kjøtt, eller som et friskt tilskudd til koldtbordet

Vegetarlasagne

En deilig vegetarlasagne som metter godt! Spice den gjerne opp med dine favorittkrydder. Og hvis du vil, tilsett gjerne litt parmesan i bechamelsausen!

Brødskive med avokado og krydder

En spicy vri på klassikeren avokado på toast. Et lite dryss med chiliflak gjør underverker!

Pasta med karamellisert løk

Det skjer magi når løk får karamellisere i pannen på lav varme over lengre tid. Når du i tillegg setter det sammen med pasta og parmesan kan det ikke annet enn å bli en vinner!

Gazpacho med avokado

En spennende suppe med frisk smak av agurk og avokado. Deilig kremet og med et hint av lime. Perfekt som en lett lunsj.

Løkpai

En god løkpai med parmesan. Perfekt som vegetarisk alternativ på koldtbordet, eller som en lett lunsj eller middag.

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Hvorfor ikke lage vegetar karbonader av masse gode grønnsaker? Server dem i hamburgerbrød med herlig rotmos til. Sunt, enkelt og godt.

Omelett med sennep og asparges

Har du lyst på en liten luksusrett som kan lages ferdig på få minutter? Da bør du prøve denne vegetar omeletten fylt med frisk asparges! Bittelitt sennep setter en ekstra spiss på det hele.

Vegetargryte med grønn curry

Ta deg en svipptur innom det asiatiske kjøkken med denne smaksrike karriretten.

Stekt ris med ananas

Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag. I risen har man rett og slett det man skulle ha for hånden. I denne vegetar varianten har vi brokkoli, aspargesbønner, rødløk og cashewnøtter.