Vegetarmat i vinden

Vegetarmat er i vinden om dagen, og stadig flere nordmenn kutter ut kjøtt til fordel for et grønnere kosthold. Hvorfor ikke begynne med å innføre en kjøttfri dag i uken?

En middag krever ikke kjøtt for å være god! Sleng deg på den grønne bølgen og innfør en kjøttfri dag i uken. Vi i Joker har gode alternativer til deg som ønsker å spise mindre kjøtt.

Alle våre vegetaroppskrifter finner du her

Du kan lage mange smakfulle alternativer og det er kun fantasien som setter begrensninger. Du kan for eksempel fornye klassikeren taco, ved å erstatte kjøtt med bønner eller bytte ut skinke med ruccola på pizzaen. Be venner og familie på middag og server løk- og potetgrateng.

Det kommer stadig nye vegetarprodukter til butikkene som er plantebaserte produkter som er et fullverdig alternativ til kjøtt. Det blir altså enklere å spise vegetarisk! Forhør deg med din lokale kjøpmann om dette er noe som tas inn til nettopp din butikk.

Relatert innhold

Innbakt nøttestek med frisk julesalat

Nøttestek er et populært vegetaralternativ til julemiddagen. Server den sammen med en deilig julesalat med eple, klementin og granateple. Fyllet inneholder blant annet søtpotet, og kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.

Julegraut fra Sogn og Fjordane

Grøt har lange tradisjoner i Sogn og Fjordane både til hverdag og fest. Til jul bytter man ut litt av melken i risengrynsgrøten med fløte for å få en ekstra god julegrøt.

Gratinert hel blomkål

Gratinert hel blomkål er godt tilbehør til kylling eller svin, men smaker også nydelig som et vegetarisk måltid i seg selv.

Knuste poteter med parmesan og rømmedressing

Dette er en perfekt måte å bruke opp potetrester. Resultatet bli sprø og luftige poteter som er et godt tilbehør til det meste.

African road

En enkel salat som fungerer utmerket som tilbehør ved siden av kjøtt, eller som et friskt tilskudd til koldtbordet

Vegetarlasagne

En deilig vegetarlasagne som metter godt! Spice den gjerne opp med dine favorittkrydder. Og hvis du vil, tilsett gjerne litt parmesan i bechamelsausen!

Brødskive med avokado og krydder

En spicy vri på klassikeren avokado på toast. Et lite dryss med chiliflak gjør underverker!

Pasta med karamellisert løk

Det skjer magi når løk får karamellisere i pannen på lav varme over lengre tid. Når du i tillegg setter det sammen med pasta og parmesan kan det ikke annet enn å bli en vinner!

Gazpacho med avokado

En spennende suppe med frisk smak av agurk og avokado. Deilig kremet og med et hint av lime. Perfekt som en lett lunsj.

Loaded fries

Pommes frites med masse digg topping. Oppskriften passer som en egen rett, eller som tilbehør til burgere eller annen grillmat.

Løkpai

En god løkpai med parmesan. Perfekt som vegetarisk alternativ på koldtbordet, eller som en lett lunsj eller middag.

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Hvorfor ikke lage vegetar karbonader av masse gode grønnsaker? Server dem i hamburgerbrød med herlig rotmos til. Sunt, enkelt og godt.

Spansk omelett

Spansk omelett er en klassisk rett på et tapas- eller koldtbod, og er en perfekt måte å bruke opp restepotetene på.

Vegetargryte med grønn curry

Ta deg en svipptur innom det asiatiske kjøkken med denne smaksrike karriretten.

Høstsuppe med rotgrønnsaker

Server en varmende vegetar suppe med høstens grøde. Suppen kan lages på forhånd for så å varmes opp igjen.

Stekt ris med ananas

Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag. I risen har man rett og slett det man skulle ha for hånden. I denne vegetar varianten har vi brokkoli, aspargesbønner, rødløk og cashewnøtter.

Grønnsakrisotto

Risotto kan lages i mange varianter. Prøv denne smakfulle vegetar risottoen med grønnsaker, chili og hvitløk.

Enkel grønnsakswok

En rask, enkel og sunn vegetar wok med masse smak. Her kan du bruke de grønnsakene du har for hånden.

Grønnsaker i karrisaus

Smaksrik grønnsaksvariant servert til for eksempel fiskekaker eller fiskeboller.

Grønnsakpizza

Hjemmelaget pizza er noe alle liker, og med masse gode grønnsaker blir det en sunn og velsmakende vegetar rett til middag eller til helgekosen!