Unn deg noe grisegodt på den internasjonale bacondagen

4. september rydder vi kalenderen for å gjøre plass til å markere den internasjonale bacondagen.

En av de største grunnene til at bacon er så elsket, er den umiskjennelige kombinasjonen av smaker. Bacon er rikt på umami, den "femte smaken" som gir en tilfredsstillende dybde til enhver rett. Den balanserte blandingen av fett og salt skaper en fyldig smaksopplevelse. I tillegg har den sprø teksturen en viktig rolle; kombinasjonen av sprøtt og mykt kjøtt gir et tilfredsstillende tygg.

Litt kjøtt på historien om bacon

Opprinnelig ble bacon laget som en måte å konservere kjøtt på. Saltet og røkt bacon kunne vare lenge uten kjøling, noe som gjorde det til en verdifull matkilde i tidligere tider. Det finnes mange varianter av bacon, men den vanligste typen vi kjenner i dag lages av sideflesk fra svin, som deretter saltes og røykes. Bacon ble spesielt populært i USA på 1900-tallet, der det gikk fra å være hverdagsmat til å bli en favoritt i enhver burgerrestaurant med respekt for seg selv – og for kundene sine.

Svinaktig gode måter å feire på

På den internasjonale bacondagen gjelder det å omfavne alt som har med bacon å gjøre. Her er noen kreative måter å feire denne unike matdagen på:

  1. Bacon-frokostfest: Inviter familie til en frokost med bacon i fokus. Server klassikere som egg og bacon, bacon-pannekaker eller kanskje en bacon-og-ost-omelett.
  2. Prøv vegetarbacon: For de som ønsker å unngå kjøtt, finnes det nå mange smakfulle alternativer laget av planter. Dette er en flott mulighet til å inkludere alle i feiringen, uansett kostholdspreferanser.
  3. Skriv «bacon» i søkefeltet på joker.no og la deg inspirere av de grisemange fristende oppskriftene du finner der som for eksempel carbonara med bacon, stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon – og ikke minst klassikeren pannekaker med bacon.

Og skulle du mangle bacon til den internasjonale bacondagen, så har du forhåpentligvis griseflaks ved å befinne deg i nærheten av en Joker-butikk ;-)

Vi ønsker deg en grisegod bacondag!