Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden av og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.
20-40 min
Middels
Slik gjør du
- 1Skjær fisken i serveringsstykker.
- 2Kok opp vann med salt, legg i fisken og gi den et oppkok.
- 3skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.
- 4Stek bacon til det blir sprøtt, i skiver eller treninger.
- 5Gulrotstuing:
- 6Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
- 7Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
- 8Sil fra kokevannet.
- 9Lag saus ved varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemell og spe med melk, litt om gangen.
- 10Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter.
- 11Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat.
- 12Server den nykokte torsken med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.
- 1