Når det gradvis blir mørkere ute, er det endelig tid for innekos med venner og familie. Da passer det også perfekt at lammesesongen er i gang! Her finner du tips til oppskrifter og fremgangsmåte for å steke lam. God høst!
Slik steker du lam:
La steken tempereres på kjøkkenbenken et par timer, da blir resultatet enda bedre. Mens steken ligger på benken kan du forberede den ved å gni den godt inn med salt og pepper. Bruk gjerne også tørkede eller friske hakkede urter som rosmarin, salvie, timian og/eller persille. Du kan også stikke små hull i steken med en spiss knis og fylle dem med små hvitløkbiter.
Bruk steketermometer, helst digitalt. Stikk termometeret på skrå inn i steken, slik at det sitter midt i den tykkeste delen av låret og slik at spissen ikke er i kontakt med beinet. Legg steken i en langpanne og stek steken nest nederst i ovnen ved 125 °C. Dette er en temperatur som gjør at steken blir likt stekt hele veien igjennom og mør og saftig.
Hvordan du vil ha steken bestemmer du: Ved 65 °C er steken lite stekt Ved 70 °C er steken medium stekt Ved 76 °C er steken gjennomstekt
Og mens steken gjør seg selv kan du sysle med andre ting, for eksempel tilbehøret...
Vi har samlet en rekke oppskrifter med lam på denne siden, så det er bare å velge og vrake. God middag!