Lammekoteletter med salsa verde og potetform

Lammekoteletter med salsa verde og potetform

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Griller du eller steker du lammekotelettene i pannen er helt opp til deg. Det kreves litt innsats å lage den fine potetspiralen, men gjør et forsøk og sørg for at potetskivene er jevnt tynne, så skal du se at jobben går som en lek.

Fremgangsmåte

Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem i olje eller grill dem til de er gylne og rosa i midten.
Legg grentomatene på et brett og bak i ovnen i 10 minutter på 220 °C.
Server lammekoteletter med salsa verde, poteter i form og tomater.
Salsa verde
Bland alle ingrediensene.
Potetform
Sett ovnen på 220 °C. Legg potetene i en rund form (paiform er fint). Legg skivene i spiralform.
Bland buljong, hvitløk og urter. Hell den forsiktig i formen. Sett midt i ovnen i ca. 30 minutter til potetene er møre.
Rester av kjøtt kan brukes til å lage deilige Gyros. Se oppskrift på Gyros her.