Ingredienser
Griller du eller steker du lammekotelettene i pannen er helt opp til deg. Det kreves litt innsats å lage den fine potetspiralen, men gjør et forsøk og sørg for at potetskivene er jevnt tynne, så skal du se at jobben går som en lek.
Fremgangsmåte
-
Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek dem i olje eller grill dem til de er gylne og rosa i midten.
-
Legg grentomatene på et brett og bak i ovnen i 10 minutter på 220 °C.
-
Server lammekoteletter med salsa verde, poteter i form og tomater.
- Salsa verde
-
Bland alle ingrediensene.
- Potetform
-
Sett ovnen på 220 °C. Legg potetene i en rund form (paiform er fint). Legg skivene i spiralform.
-
Bland buljong, hvitløk og urter. Hell den forsiktig i formen. Sett midt i ovnen i ca. 30 minutter til potetene er møre.
-
Rester av kjøtt kan brukes til å lage deilige Gyros. Se oppskrift på Gyros her.