Lammelår i skiver med fetaostkrem og limemarinert rødløk

Lammelår i skiver med fetaostkrem og limemarinert rødløk

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lammelår i skriver er saftig og mørt, og enkelt å lykkes med på grillen!

Fremgangsmåte

Bland sammen gjær, sukker, melk og vann i en bakebolle. Dekk bollen med plastfolie og la blandingen stå i 5-10 minutter, eller til det begynner å danne seg bobler/skum på overflaten.
Tilsett mel, salt og olje og arbeid deigen godt sammen. Kna deigen i cirka 5 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse. Kna deigen sammen på et lett oljet bakebord, del deigen i 4 eller 6 like emner og rull hvert emne til en bolle. La bollene hvile i 5-10 minutter før du kjevler, eller klemmer og drar, hver bolle ut til en rund og tynn leiv.
Stek brødene i en tørr og varm stekepanne, 1-2 minutter på hver side – eller stek dem rett på grillen (pensle grillristen med litt olje så brødet ikke fester seg).
La kjøttet ligge i romtemperatur i minst en halvtimes tid før grilling.
Mariner løken. Finsnitt rødløken og bland (massèr) løken godt sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du forbereder resten.
Rør sammen fetaost og rømme til en jevn og tykk krem. Smak til med litt chili og kvernet sort pepper.
Grill lårskivene over høy varme i 2-3 minutter på hver side. Flytt kjøttet over på en kjøligere del av grillen og grill videre i cirka 5 minutter, litt avhengig av tykkelsen på skivene. La lammet få hvile noen minutter før servering.
Del limen eller sitronene i to. Pensle snittflaten med litt olje og grill frukten med snittflaten ned til den er gyllen og karamellisert.
Bre fetakremen ut på et passende fat. Legg på lammeskivene, drypp over olje og dryss over litt ekstra chili og friske urter. Topp med marinert rødløk og server med grillet lime eller sitron til å presse over kjøttet.

Tips:

Brødet kan du gjerne bake god tid i forveien. Som ekstra tilbehør passer det fint med en gresk salat, kløftepoteter eller knuste småpoteter