Tradisjonen med å spise lam i påsken er flere tusen år gammel – og har sitt utspring i det gamle testamentet. Tradisjonen med at vi i Joker deler lammeoppskrifter er noe nyere, men kokkene som står bak oppskriftene har lang erfaring.
Påske + lam = sant
Blant de seks smakfulle lammerettene vi presenterer finner du alle de klassiske rettene – og noen av dem med en ny vri, som kanskje kan bli din nye påsketradisjon.
En liten smak av Hellas mens vi venter på igjen å reise til vår feriefavoritt. Retten lages mens den står i ovnen og koser seg, så det eneste du trenger å gjøre er å pynte bordet.
Påskens kulinariske høydepunkt er lammelåret. Det gjør seg selv i ovnen mens du er på skitur eller sitter i solveggen. Og når du kommer tilbake fra tur er lammet og grønnsakene klare til å bli servert.
Lammestek uten ben er en enkel og deilig måte å server lammet på. Vi har laget nydelige gulrøtter glasert i appelsinsaft og honning, og vi serverer steken med de deiligste fløtepoteter til.
Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.
Griller du eller steker du lammekotelettene i pannen er helt opp til deg. Det kreves litt innsats å lage den fine potetspiralen, men gjør et forsøk og sørg for at potetskivene er jevnt tynne, så skal du se at jobben går som en lek.
Fårikål er høstens festmåltid og av mange anses den som Norges nasjonalrett! Inviter familie, nære venner eller naboer på fårikål-aften. Fårikålen kan gjerne lages dagen i forveien, da har smakene satt seg og blir ekstra god.