Årets lammeoppskrifter

joker.no
Tradisjonen med å spise lam i påsken er flere tusen år gammel – og har sitt utspring i det gamle testamentet. Tradisjonen med at vi i Joker deler lammeoppskrifter er noe nyere, men kokkene som står bak oppskriftene har lang erfaring.

Påske + lam = sant

Blant de seks smakfulle lammerettene vi presenterer finner du alle de klassiske rettene – og noen av dem med en ny vri, som kanskje kan bli din nye påsketradisjon.

For enda flere lammeoppskrifter, klikk her

God middag – og God påske!

Relatert innhold

Lammeskiver med fetaost og oliven

En liten smak av Hellas mens vi venter på igjen å reise til vår feriefavoritt. Retten lages mens den står i ovnen og koser seg, så det eneste du trenger å gjøre er å pynte bordet.

Klassisk lammelår

Påskens kulinariske høydepunkt er lammelåret. Det gjør seg selv i ovnen mens du er på skitur eller sitter i solveggen. Og når du kommer tilbake fra tur er lammet og grønnsakene klare til å bli servert.

Utbenet lammestek med mynte, honningglaserte gulrøtter, fløtepoteter og skysaus

Lammestek uten ben er en enkel og deilig måte å servere påskelammet på. Vi har laget nydelige gulrøtter glasert i appelsinsaft og honning, og vi serverer steken med de deiligste fløtepoteter til.

Lammegryte i fransk stil med erter, løk, squash, gulrøtter og potetmos

Urter, hvitløk og rosmarin. Dette er perfekte aromater til lammekjøtt. Gryten vi har laget bestå av deilige stykker lam i en kraftig og innkokt saus med masse nydelige grønnsaker. en rett man kan lage ferdig dagen før og så varme den før servering.

Gyros av lammestek/lammelår med yoghurtdressing

Har du rester igjen av lammelåret eller -steken? Lag deilig gyros av restene! Den perfekte gatematretten som hele familien vil like.

Lammekoteletter med salsa verde og potetform

Griller du eller steker du lammekotelettene i pannen er helt opp til deg. Det kreves litt innsats å lage den fine potetspiralen, men gjør et forsøk og sørg for at potetskivene er jevnt tynne, så skal du se at jobben går som en lek.